+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Bećirović: Žalosno je da su putovanja bitnija od sjednica

Sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) jučer je prekinuta kod 7. tačke dnevnog reda, koja se odnosi na Izvještaj o aktivnostima u vezi s izgradnjom Pelješkog mosta i događanja u vezi s izgradnjom mosta na Savi kod Svilaja.

Najavljeno je da će nastavak sjednice Zastupničkog doma PSBiH biti održan u srijedu, 13. septembra 2017. godine. Predsjednik Kluba Demokratske fronte Damir Bećirović komentarisao je ovu odluku predsjedavajuće ovog doma Borjane Krišto kazavši da je Krišto ovu odluku o datumu nastavka sjednice donijela samovoljno i bez konsultacije sa klubovima zastupnika.

“Jučer sam upozorio da taj datum ne odgovara poslanicima Demokratske fronte. Tražimo da se nastavak sjednice održi u ponedjeljak 11. 9. 2017. godine. Žalosno je da su vam putovanja bitnija od održavanja sjednica Predstavničkog doma. Umjesto da Dom radi i bude efikasan te da rješava nagomilane probleme, prije svega stvorene neradom izvršne vlasti koju čine vaše stranke, vi odlučujete da je bitnije prisustvovati večeri!?”, navodi Bećirović u reakciji.

On zahtjeva od čelnika ovog doma da se već u ponedjeljak nastavi prekinuta sjednica.

“Za neke je puno bitnije da se pojave na večeri, da je vrlo bitno da se pojedinim poslanicima omogući uzimanje dnevnica zbog odlaska na nebitne seminare, nego da Predstavnički dom radi i ispunjavanja svoje obaveze prema građanima naše zemlje. Za sve ovo odgovornim smatramo gospođu Krišto i gospodina Džaferovića koji svojom arogancijom i silovanjem pravila Doma uništavaju i ono malo dostojanstva i dignitete što je ostalo”, navodi šef Kluba zastupnika DF-a u Predstavničkom domu.

Bećirović: Žalosno je da su putovanja bitnija od sjednica

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top