+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Demokratska fronta: Tražimo odgovore od Vlade i premijera Konakovića!

Budući da smo mi ozbiljna stranka i da vjerujemo u građansku Bosnu i Hercegovinu, zemlju svih njenih građana, njenu suverenost i ravnopravnost, pozivamo Vas premijeru da nam odgovorite sljedeće:

  1. Šta je Vaš ministar obrazovanja učinio i/ili poduzeo kako bi sukladno obavezama koje smo kao država potpisnica UN konvencije o pravima djeteta preuzeli, a prema kojima smo dužni da svakom djetetu omogućimo i obezbijedimo temeljno ljudsko pravo – a to je pravo na obrazovanje? Vašem ministru je sa najvišeg nivoa vlasti u državi, iz Parlamentarne skupštine BiH, upućeno zastupničko pitanje koje se tiče djece koja zbog svog zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti fizički pohađati školu u obrazovnim ustanovama u KS, pa bi im se morala obezbijediti “ŠKOLA U KUĆI”. Nadalje smo pitali Vašeg ministra da li uopće zna da ta djeca žive u KS i da su to građani i građanke sarajevskog kantona, onog istog čiju Vladu Vi, gospodine Konakoviću, predvodite. Jasno je nama uvaženi premijeru sarajevskog kantona,  kantona u čijem sastavu je i najvažnija općina u državi Bosni i Hercegovini, da Vama i stranci iz koje dolazite, kako Vi, tako i Vaš školski kolega, pardon ministar, nije stalo do nedužnih i nevinih maloljetnih lica koja ne mogu upasti u glasačke  ralje SDA te su, kao i većina nas, samo statistički broj koji ne zavrijeđuje čak ni toliko da potrošite pola lista papira i date odgovor na pitanje zašto djeca sa poteškoćama u razvoju i/ili teškog zdravstvenog stanja nemaju osiguranu nastavu u kući? Zašto većina Vaših direktora/ica obrazovnih ustanova ne služe djeci već centrali SDA?
  2. Zašto je svako 5. dijete u KS gladno?
  3. Zašto nije smanjen broj nezaposlenih žena u KS?
  4. Zašto ste kao bivši DIF-ovac, koji je diplomirao prije negoli je dobio indeks, učinili nargile atraktivnijim od bilo koje sportske discipline? Da li je “povlačenje” supstanci iz nargila neka nova sportska disciplina mladih u “Konaković kantonu”?
  5. Od 7.500 zaposlenih, te magične cifre kojom se hvalite, koliko je osoba sa invaliditetom?

Vruće je premijeru, vode imamo u tragovima, hejbet tramvaja na guranje, umrlih previše, rođenih premalo, redovi pred njemačkom amasadom dosežu skoro pa do Poljina…stoga Vas molimo da nam ne vrijeđate inteligenciju.

Demokratska fronta: Tražimo odgovore od Vlade i premijera Konakovića!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top