+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Tako se to radi u “općini deset puta vrijednijoj od drugih”

Nakon što Klub DF-GS u Općini Centar – Sarajevo nije obavješten o Kolegiju koji je održan 28.06.2017. godine, i nakon što smo poslali upit zašto nismo pozvani – nikakav odgovor nismo dobili!

Za 10.07.2017. zakazana je sjednica sa 9 tačaka dnevnog reda iz čega se može zaključiti razlog našeg nepozivanja na sjednicu Kolegija.

Naime, iz materijala za sjednicu jasno se vidi da načelnik predlaže i zakazuje sastanke OV. Za informaciju, 10.07. je trebala biti 13. redovna sjednica OV, što je za razliku od drugih Općina u KS skoro duplo. A to se upravo radi, da se materijali ne bi mogli pratiti i stručno analizirati.

Na ovoj sjednici vijećnici su dobili jedan dnevni red, a rukovodstvo Vijeća predložilo drugi, dopunjeni dnevni red!

Također, OV Centar (rukovodstvo – koalicija SDA-SBB-NEZAVISNI i jedan penzioner) već treći put stavlja istu tačku dnevnog reda, a ista je prije tri sjednice oborena. Riječ je o prodaji ”voćnjaka od 276 m2” u ulici Terezije, na lokaciji Skenderija, i ista nije dobila većinu glasova na 10. sjednici.

Po poslovniku OV Centar, odluka koja ne dobije većinu na OV, ne može se naći kao tačka dnevnog reda u periodu od 6 mjeseci.

Bez obzira na tu činjenicu i bez obzira na statutarnu komisiju koja je dala negativno mišljenje, ponovo je načelnik i rukovodstvo OV pokušavaju staviti na dnevni red.

Obzirom da ni na toj sjednici vladajuća koalicija nije imala dovoljan broj ruku i zbog tačke devet (prodaja zemljišta ”vočnjaka” 276m2 po prvoj cijeni od 207.000 KM, a po novoj cijeni od 248.000) kompletan dnevni red je pao.

Koliki je to pritisak i neviđeno lobiranje dovoljno govori samo to da se ova tačka tačka koje je pala ponovo stavlja treći puta na dnevni red iako je i statutarna komisija dala negativno mišljenje!

Nova sjednica je zakazana za četvrtak 13.07. i naravno sa ponovo uvrštenom tačkom dnevnog reda ”prodaja zamljišta ”vočnjaka” 276 m2”. To nigdje nema, osim, valjda u ovoj „najvrijednijoj općini!“

Tako se to radi u “općini deset puta vrijednijoj od drugih”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top