+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Saopštenje OP DF Novi Grad Sarajevo: SDA ne želi tematsku sjednicu o poskupljenju grijanja

Predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo i njegovi zamjenici odbili su, uprkos zaključku kolegija Općinskog vijeća, sazvati tematsku sjednicu zbog poskupljenja grijanja. Jedanaest vijećnika Demokratske fronte, Naše stranke i Socijaldemokratske partije podnijeli su zahtjev za tematsku sjednicu zbog odluke Vlade Kantona Sarajevo da, najprije, grijanje poskupi retroaktivno za 8,3%, a potom za 12,6% od augusta ove godine.

Na prethodnoj sjednici kolegija Općinskog vijeća usvojen je zaključak da se tematska sjednica održi u četvrtak, 29.06.2017. godine u 15 sati. Ipak, predsjedavajući je odbio zakazati sjednicu ali pema Poslovniku Općinskog vijeća Novi Grad, trećina vijećnika može zakazati tematsku sjednicu što će i učiniti.

Jasno je, ali i deprimirajuće, da SDA sa koalicionim partnerima ne želi čak ni razgovarati o poskupljenju. Izgovori da grijanje nije u nadležnosti općine je bježanje od odgovornosti. Ovaj narod je sit priča o nenadležnosti jer svako malo se donosioci odluka proglase nenadležnim a građanima ostave obaveze koje sve teže podnose. Nisu nam ponudili uvjerljive razloge zbog kojih je došlo do novog nameta i ne možemo da se pomirimo sa činjenicom da bi u tišini trebali prihvatiti svaku odluku iz SDA kuhinje. Ostajemo pri našem zahtjevu da se o ovom poskupljenju govori na sjednici vijeća i to ne samo novogradskog, nego svih vijeća čije je građane pogodilo ljetno poskupljenje grijanja.

Vijećnici Demokratske fronte, Naše stranke i Socijaldemokratske partije ponovo će prikupiti potpise i zakazati tematsku sjednicu. Nadamo se da kolege vijećnici neće ignorisati poziv za sjednicu i time pokazati da podržavaju poskupljenje grijanja.

Saopštenje OP DF Novi Grad Sarajevo: SDA ne želi tematsku sjednicu o poskupljenju grijanja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top