+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Na inicijativu Marijele Hašimbegović, dogradonačelnica Margetić primila najbolju bh. biciklistkinju Lejlu Tanović

Na inicijativu Marijele Hašimbegović, vijećnice u Gradskom vijeću Grada Sarajeva u ime Demokratske fronte BiH, zamjenica gradonačelnice Grada Sarajeva Anja Margetić primila je najbolju bh. biciklistkinju i državnu prvakinju Lejlu Tanović.

Tokom prijema razgovaralo se o mogućnosti da Lejla Tanović bude zaštitno lice Grada Sarajeva koje će promovirati zdravi život i zdrave navike baveći se biciklizmom, a i podstaknuti izgradnju biciklističke infrastrukture. Cilj je, složile su se sagovornice, razvijati i afirmirati sportski i rekreativni turizam u gradu Sarajevu.

Lejla Tanović je sedma u svijetu, pet puta zaredom je balkanska prvakinja, odbranila je državne titule, a na posljednje četiri UCI utrke upisala je pobjede. U oktobru naša najbolja sportiskinja u brdskom biciklizmu očekuje Svjetsko prvenstvo.

‘Svjetsko prvenstvo u brdskom biciklizmu u Italiji ove godine je nova prilika da navijamo za našu Lejlu i zato želim kao vijećnica uraditi sve što mogu kako bi pomogla odlazak naše Lejle da nas predstavlja na jednom ovako velikom događaju važnom za promociju Grada Sarajeva i naše BiH. Sretno, draga Lejla!’, rekla je Marijela Hašimbegović prilikom pokretanja inicijative da Grad Sarajevo podrži našu najbolju biciklistkinju.

Na inicijativu Marijele Hašimbegović, dogradonačelnica Margetić primila najbolju bh. biciklistkinju Lejlu Tanović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top