+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Podržane dvije inicijative Marijele Hašimbegović: Idemo dalje sa dobrim inicijativama za dobrobit naših sugrađana

Jučer su u Gradskom vijeću Grada Sarajeva jednoglasno usvojene dvije incijative koje je predložila vijećnica Demokratske fronte Marijela Hašimbegović.

Prva je pokretanje aktivnosti po pitanju obnove i rekonstrukcije fasade Narodnog pozorišta, u saradnji sa svim nadležnim nivoima vlasti.

Kao jedna od najvažnijih kulturnih i umjetničkih institucija, Narodno pozorište zauzima posebno mjesto u kulturnom naslijeđu Bosne i Hercegovine. Zgrada Narodnog pozorišta Sarajevo je, zbog svojih kulturno-historijskih, arhitektonskih, umjetničkih i estetskih vrijednosti, proglašena nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. Fasada Narodnog pozorišta je glavno lice zgrade, ali i našeg odnosa prema kulturi i naslijeđu. A ona trenutno izgleda zapušteno, urušeno i opasno za prolaznike i uposlenike zbog otpadanja materijala.

Također, vijećnici su jednoglasno podržali i inicijativu da se Vladi Kantona Sarajevo uputi zahtjev za izmjenu Uredbe o obimu, uslovima, i načinu ostvarivanja prava osiguranih lica Kantona Sarajevo na medicinska sredstva, a tiče se utvrđenog prava na funkcionalnu protezu ženama kojima je izvršena amputacija dojke.

‘Ova inicijativa je vid podrške, solidarnosti i brige za žene, heroine oboljele i liječene od karcinoma dojke, kao i svojevrstan doprinos olakšavanju njihovog svakodnevnog života. Veliko hvala Gradskom vijeću za podršku i idemo dalje sa dobrim inicijativama za dobrobit naših sugrađana i bolje i ljepše naše Sarajevo!’ poručila je Marijela Hašimbegović, vijećnica u Općinskom vijeću Novo Sarajevo i Gradskom vijeću Grada Sarajeva.

Podržane dvije inicijative Marijele Hašimbegović: Idemo dalje sa dobrim inicijativama za dobrobit naših sugrađana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top