Podržane dvije inicijative Marijele Hašimbegović: Idemo dalje sa dobrim inicijativama za dobrobit naših sugrađana

Jučer su u Gradskom vijeću Grada Sarajeva jednoglasno usvojene dvije incijative koje je predložila vijećnica Demokratske fronte Marijela Hašimbegović.

Prva je pokretanje aktivnosti po pitanju obnove i rekonstrukcije fasade Narodnog pozorišta, u saradnji sa svim nadležnim nivoima vlasti.

Kao jedna od najvažnijih kulturnih i umjetničkih institucija, Narodno pozorište zauzima posebno mjesto u kulturnom naslijeđu Bosne i Hercegovine. Zgrada Narodnog pozorišta Sarajevo je, zbog svojih kulturno-historijskih, arhitektonskih, umjetničkih i estetskih vrijednosti, proglašena nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. Fasada Narodnog pozorišta je glavno lice zgrade, ali i našeg odnosa prema kulturi i naslijeđu. A ona trenutno izgleda zapušteno, urušeno i opasno za prolaznike i uposlenike zbog otpadanja materijala.

Također, vijećnici su jednoglasno podržali i inicijativu da se Vladi Kantona Sarajevo uputi zahtjev za izmjenu Uredbe o obimu, uslovima, i načinu ostvarivanja prava osiguranih lica Kantona Sarajevo na medicinska sredstva, a tiče se utvrđenog prava na funkcionalnu protezu ženama kojima je izvršena amputacija dojke.

‘Ova inicijativa je vid podrške, solidarnosti i brige za žene, heroine oboljele i liječene od karcinoma dojke, kao i svojevrstan doprinos olakšavanju njihovog svakodnevnog života. Veliko hvala Gradskom vijeću za podršku i idemo dalje sa dobrim inicijativama za dobrobit naših sugrađana i bolje i ljepše naše Sarajevo!’ poručila je Marijela Hašimbegović, vijećnica u Općinskom vijeću Novo Sarajevo i Gradskom vijeću Grada Sarajeva.

Podržane dvije inicijative Marijele Hašimbegović: Idemo dalje sa dobrim inicijativama za dobrobit naših sugrađana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top