+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Zuhrić: Konaković zatražio od SDP, NS i DF da se sklone s puta Čoviću

Povodom izjave Elmedina Konakovića na sinoćnjem gostovanju u emisiji Telering, u kojoj je poručio kako Bošnjaci ne bi trebali birati predstavnike Hrvatima, kratak komentar medijima je dao Albin Zuhrić, savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

„Izjave Elmedina Konakovića o izboru članova Predsjedništva BiH se u potpunosti podudaraju sa stavovima Dragana Čovića. A u potpunoj su suprotnosti sa stavovima njegovih partnera SDP-a i Naše stranke, kao i međunarodnih presuda i EU standarda. Konaković je naime poručio svim građanskim strankama u Sarajevu da oni nemaju šta kandidovati nekog Srbina ili Hrvata za Predsjedništvo BiH, da je to ekskluzivno pravo HDZ-a.”

„Volio bih da vjerujem da se samo radi o nepoznavanju državne politike od stranke Konakovića, jer je život posvetio kantonalnim temama, jer bi sve drugo bilo sramotno. To bi značilo da je on nama poručio da se nemaju šta kandidovati u Sarajevu ni Željko Komšić, ni Saša Magazinović, ni Kojović ili Falatar, ni Slaviša Šućur.“, dodao je Zuhrić.

Zuhrić: Konaković zatražio od SDP, NS i DF da se sklone s puta Čoviću

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top