+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Senad Hasanović: Zahtjevam hitnu reakciju nadležnih organa

Ako su navodi medija tačni, grupa doktora, anesteziologa sa KCUS napisala je anonimno pismo.

Ne mogu a da ne postavim nekoliko pitanja:

Da li je moguće da imamo doktore koji će zbog slijepe poslušnosti, straha, nemara ili bilo kog drugog razloga ljude priključiti na aparat koji nije adekvatan za neophodnu funkciju?

Ne mogu da pojmim da je bilo koji doktor toliko “hrabar” da svjesno ubije ljudsko biće i tolika kukavica da napiše anonimno pismo.

Sa druge strane da li je moguće da u našem društvu imamo toliko bolesne ljude koji će zbog političkih ciljeva pisati fiktivna “anonimna pisma”?

Da li postoji politički cilj koji može opravdati izazivanje tolike panike kod svih onih koji imaju svoje najmilije trenutno na liječenju u KCUS -u?

Da li se, gospodo, zapitate kako je porodicama koje čitaju “anonimna pisma”, koliko izazivaju straha, zebnje i neizvjesnosti, koliko će ljudi zbog ovog pisma odustati od nužnog odlaska u bolnicu?

Ako je anonimno pismo zaista djelo ljekara, anesteziologa, te ako su navodi tačni, da li gospodo zaista mislite da ste oprali savjest iznoseći u javnost nešto na šta niste smjeli staviti potpis?

U svakom slučaju pozivam nadležne organe da cijelu situaciju izvedu na svjetlo dana i odgovorne privedu pravdi, te zasluženo kazne.

Senad Hasanović: Zahtjevam hitnu reakciju nadležnih organa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top