+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

DF Novi Grad: prioriteti zajednice moraju biti ispred prohtjeva pojedinaca

Protekle četiri godine insistirali smo na rješavanju prioritetnih potreba građana Novog Grada. To su prije svega nedostatak parking prostora, neasfaltirane i neosvjetljene ulice, kao i nepostojanje kanalizacije i vodovoda u pojedinim naseljima. Ukazivali smo da sigurnosna situacija nije zadovoljavajuća i tražili obične stvari: Centar za plaćanje komunalija bez provizije ili prijenos sjednica Općinskog vijeća putem Interneta u čemu smo i uspjeli. 

Uspjeli smo dvije godine zaredom u Budžetu Novog Grada planirati po milion maraka za izgradnju parking garaža. Ipak, realizacija je izostala uz izgovore izvršne vlasti. Zahtjevali smo brojne stvari koje tište građane, a za koje se još nismo uspjeli izboriti poput toga da se čekaonice za bolesnu i zdravu djecu fizički odvoje ili da se prestane s praksom naplate gornjih etaža garaža u naseljima Dobrinja i Vojničko Polje. Preko Komisije za prostorno uređenje i zaštitu okoline koju je vodio naš vijećnik i nosilac liste Mirza Memišević organizovali smo tematsku sjednicu Vijeća i potakli Kantonalnu Skupštinu da uradi isto. Nažalost, realizacija zaključaka sa tematskih sjednica za koju su zaduženi izvršni organi je izostala. 

Drago nam je da su se ovi problemi našli ne samo u programu koalicije DF-GS, nego i u programima drugih stranaka što je zasluga i našeg kluba vijećnika. Kada imamo zajedničke ciljeve biće ih lakše realizovati.

Programi su važni ali njihovo provođenje zavisi od ljudi, te su zato su veoma važni i ljudi. Pozivamo vas da  birate pouzdane, energične i one koji su vam dokazali da neće iznevjeriti. 

S nama, Novi Grad pobjeđuje!

DF Novi Grad: prioriteti zajednice moraju biti ispred prohtjeva pojedinaca

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top