Minela Hota: Obrazovanje i usavršavanje su baza svakog daljeg djelovanja…

Iz Biografije: 28. kandidatkinja Koalicije DF – GS za Općinsko vijeće Novog Sarajeva, rođena je 15. 01. 1990. godine u Sarajevu gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje, nakon čega upisuje Ekonomski fakultet u Sarajevu i stiče diplomu bachelor poslovanja – smjer marketing. Duplo zvanje magistrice stekla je na Univerzitetu u Sarajevu i to: zvanje magistar menadžmenta – smjer marketing na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, a zvanje magistar komunikologije – smjer poslovno komuniciranje na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Zaposlena je kao ekonomista u građevinskoj firmi.

Kroz svoje obrazovanje i pisanje magistarskih radova posebno sam se bavila problematikom kantonalnih javnih komunalnih preduzeća, naročito problematikom preduzeća GRAS Sarajevo, te nezadovoljstvom građana i građanki uslugama javnog gradskog prevoza. Osim toga, bavila sam se i fenomenom nedovoljne političke angažovanosti žena u Bosni i Hercegovini, te svojom kandidaturom dajem doprinos prevazilaženju ovog problema. Učesnica sam mnogobrojnih edukacija od kojih izdvajam: Savremeno komuniciranje s javnošću, Politička škola, Akademija političkog osnaživanja žena, te PR Days Mostariensis. Smatram da su obrazovanje i usavršavanje baze svakog daljeg djelovanja i resursi bi se prvenstveno trebali kanalisati u tom pravcu.

Kroz volontiranje u Općini Centar, u Službi lokalne samouprave, te MZ Skenderija, stekla sam direktno iskustvo u rješavanju problema i potreba lokalne zajednice. Mišljenja sam da u našoj sredini nema dovoljno sluha za glas običnih građana i građanki i moje predstavljanje se od početka zasniva na tome. S tim u vezi, mišljenja sam da je neophodno animirati sugrađane i sugrađanke da aktivno učestvuju u lokalnoj politici i moj prijedlog je kreiranje aplikacije koja bi omogućila lakši i jednostavniji protok informacija. Aplikaciju biste instalirati na mobitel, besplatno se registrovali i u tri koraka poslali svoj zahtjev za rješenje problema u vašoj lokalnoj zajednici. Posredstvom aplikacije mogli biste da birate kome se obraćate službama, pomoćnicima, sekretarima MZ, vijećnicima, pa i načelniku/ci, a instistiralo bi se na tome da odgovor, tj. rješenje, realizaciju ili inicijativu dobijete u roku od sedam dana.

Želim da moji sugrađani i sugrađanke shvate da je Općina samo servis i da smo svi mi u prilici da biramo servisere, tj. vijećnike i vijećnice koji nam daju garanciju od četiri godine da će časno i pošteno obavljati povjereni im posao, da će raditi u interesu svih građana i građanki bez obzira na vjeru, naciju i status, te da će se zalagati za najbolje rješenje svakog pojedinačnog problema svakog sugrađanina i sugrađanke Novog Sarajeva. Čovjek čini zajednicu, ali i zajednica čini njega! Uskladiti ravnopravnost u zajednici jeste teško, ali ne i nemoguće! Birajte one kojima ćete se moći obratiti!

Minela Hota: Obrazovanje i usavršavanje su baza svakog daljeg djelovanja…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top