Demokratskoj fronti Novo Sarajevo pristupio Bajro Čomor, ratni komandant Armije RBiH

Danas je Bajro Čomor, organizator otpora agresiji na Bosnu i Hercegovinu i ratni komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine, pristupio Demokratskoj fronti Novo Sarajevo.

Čomor je penzionisani pukovnik VFBiH i trenutno predsjednik Udruženja ‘101. brigada’ u kojoj je bio komandant bataljona na Hrasnom brdu, a zatim i bataljona koji je objedinio jedinice Hrasnog, Trga heroja i Hrasnog Brda.

Čomor je prepoznao državničku politiku svog ratnog druga, predsjednika Željka Komšića, a želja mu je poboljšati status boračke populacije i njihovih porodica te uvesti red u boračke organizacije.

‘Odlučio sam prekinuti pauzu u mom političkom angažmanu i priključiti se Demokratskoj fronti jer su jedini pokazali hrabrost ući u borbu sa neprijateljima naše države. Dok drugi iz hlada opozicije čak i pomažu spomenutim, Demokratska fronta je, po cijenu da joj opadne rejting, ušla u ring, a ANP i CIK su prve dvije dobijene runde. Izborni zakon će biti ‘knock out’ za sve one koji misle da imaju rezervnu domovinu’, rekao je Bajro Čomor povodom priključenja Demokratskoj fronti Bosne i Hercegovine.

Demokratskoj fronti Novo Sarajevo pristupio Bajro Čomor, ratni komandant Armije RBiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top