+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

KO DF Sarajevo: Oštro osuđujemo svaki pokušaj da nam se imputiraju teze o vezama sa nacionalističkim ideologijama

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo oštro osuđuje svaki pokušaj da se članovima DF imputiraju teze o vezama sa nekom nacionalističkom ideologijom.

Od svog osnivanja Demokratska fronta istrajno pokazuje svoje bosanskohercegovačko političko promišljanje i djelovanje.

Podsjećamo javnost, a posebno političke oponente, da je područje našeg djelovanja cijela Bosna i Hercegovine, bez obzira na administrativne granice.

Nažalost, svjedoci smo svakodnevnih podmetanja i udara na Demokratsku frontu. Ovaj put u režiji Elmedina Konakovića, koji svoju nesavladanu političku ambiciju kompenzira unoseći smutnju i razdor među građane.

U svom najnovijem ispadu te vrste pokazao je da je spreman pribjeći korištenju stereotipa, etiketiranja i predrasuda najgore vrste, ako mu donose političku korist, dajući sebi za pravo da propituje podobnost našeg kandidata za ministra, samo zato što dolazi iz Banje Luke, odnosno iz drugog entiteta.

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo smatra da je poziv Elemedina Konakovića da članovi DF polažu račune u vezi sa nespornim historijskim činjenicama je mizeran pokušaj skupljanja političkih poena.

Takva nastojanja ne mogu naštetiti Demokratskoj fronti, ali trajno skrnave naše historijsko sjećanje, pretvarajući ga u puko političko oružje. Demokratska fronta i njeni članovi jasno su svojim programom i politikama pokazali svoj stav o agresiji na BiH, genocidu o Srebrenici i neustavnom danu RS.

KO DF Sarajevo: Oštro osuđujemo svaki pokušaj da nam se imputiraju teze o vezama sa nacionalističkim ideologijama

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top