Gospodo, jer drugovi odavno niste, vi ste svoj obraz davno izgubili

Priča koju pričate sve vrijeme, lažući prvo sebe pa i građane, svodi vam se na nabrajanje imaginarnih uspjeha, aktivnosti koje je svaka vlada radila, a vi jahali na dobrom marketingu Naše stranke.

I to je sve što je u ovoj vladi bilo odlično – PR koji je dao privid da je ovo nešto novo i dobro.

Nemojte vi, gospodo, pričati nam o poštenju, mada kad bolje razmislimo, poslovično vam dolikuje.

Nemojte o ‘anketama po ulicama’, dobro nam je poznato kako to radite, a i poznati su nam i vaši portali kojima blatite svakog ko vam nije po volji, plaćajući sponzorisane oglase po Facebooku.

Tako ste ih i pred zadnje izbore pravili pa one dale rezultate koje je plasirala vaša glasnogovornica-analitičarka Ivana Marić da će za predsjedništvo pobjediti Ivanić, Čović i Bećirović. Relevantno, uz grešku 99-100%.

Nemojte o protivljenju korupciji i lopovluku, ne budite licemjeri. Imali ste historijsku šansu da uradite nešto za ovu državu, ali je prokockaste i uništiste socijaldemokratiju. Vi, isti vi koji ste iz trećeg safa u SDP-u preletili u prvi i ne biste sad iz njega nigdje. Dobro znate imovinu ondašnjeg prvog safa partije vam, bivših vam mentora, koju oni stekoše u tom mandatu, ali šutite jer se nadate istom scenariju.

Molimo vas, ne pokušavajte svoj bijes što se vraćate u anonimnost kojoj pripadate pravdati preko naših leđa, izmišljajući svoje uspjehe i naše neuspjehe.

Hoćemo li o vašim kadrovima? Odakle su? Čiji su zemljaci?

Kad smo kod kadrova…

Na kraju, što je i najbitnije – nemojte nam, molimo vas, pričati o obrazu. Ostat ćete u historiju upisani kao jedina partija koja je za direktora imenovala pravomoćno osuđenog ratnog zločinca. I što je najgore, još ga niste sklonili.

Neka vas…

Gospodo, jer drugovi odavno niste, vi ste svoj obraz davno izgubili
  •   
  •   

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top