+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Gospodo, jer drugovi odavno niste, vi ste svoj obraz davno izgubili

Priča koju pričate sve vrijeme, lažući prvo sebe pa i građane, svodi vam se na nabrajanje imaginarnih uspjeha, aktivnosti koje je svaka vlada radila, a vi jahali na dobrom marketingu Naše stranke.

I to je sve što je u ovoj vladi bilo odlično – PR koji je dao privid da je ovo nešto novo i dobro.

Nemojte vi, gospodo, pričati nam o poštenju, mada kad bolje razmislimo, poslovično vam dolikuje.

Nemojte o ‘anketama po ulicama’, dobro nam je poznato kako to radite, a i poznati su nam i vaši portali kojima blatite svakog ko vam nije po volji, plaćajući sponzorisane oglase po Facebooku.

Tako ste ih i pred zadnje izbore pravili pa one dale rezultate koje je plasirala vaša glasnogovornica-analitičarka Ivana Marić da će za predsjedništvo pobjediti Ivanić, Čović i Bećirović. Relevantno, uz grešku 99-100%.

Nemojte o protivljenju korupciji i lopovluku, ne budite licemjeri. Imali ste historijsku šansu da uradite nešto za ovu državu, ali je prokockaste i uništiste socijaldemokratiju. Vi, isti vi koji ste iz trećeg safa u SDP-u preletili u prvi i ne biste sad iz njega nigdje. Dobro znate imovinu ondašnjeg prvog safa partije vam, bivših vam mentora, koju oni stekoše u tom mandatu, ali šutite jer se nadate istom scenariju.

Molimo vas, ne pokušavajte svoj bijes što se vraćate u anonimnost kojoj pripadate pravdati preko naših leđa, izmišljajući svoje uspjehe i naše neuspjehe.

Hoćemo li o vašim kadrovima? Odakle su? Čiji su zemljaci?

Kad smo kod kadrova…

Na kraju, što je i najbitnije – nemojte nam, molimo vas, pričati o obrazu. Ostat ćete u historiju upisani kao jedina partija koja je za direktora imenovala pravomoćno osuđenog ratnog zločinca. I što je najgore, još ga niste sklonili.

Neka vas…

Gospodo, jer drugovi odavno niste, vi ste svoj obraz davno izgubili

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top