Sead Milavica: Krajnje je vrijeme da se prekine praksa zapošljavanja podobnih umjesto stručnih!

Sead Milavica, predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte Sarajevo i nosilac liste Demokratske fronte Bosne i Hercegovine za Skupštinu Kantona Sarajevo, osvrnuo se na rad Vlade Kantona Sarajevo i njihov odnos prema građanima.

Mislim da je postalo pomalo apsurdno i trivijalno za ovu vlast koja upravlja Kantonom Sarajevo reći da je upropastila sve što je započela i da nas je dovela, počev od životnog standarda pa do uvjeta življena – desetine godina unazad!

Svaki građanin ovoga grada, ukoliko nije politički slijep i nije dio armije stranački uhljebljenih ljudi, to vidi. Svima je također jasno da nas je u ovaj belaj dovela stranačka kadrovska politika i izbor po principu: “Bolje podoban, nego sposoban”.

Mi, Demokratska fronta, upravo hoćemo ukinuti taj princip i inaugurirati pravilo: “Pravi ljudi i stručnjaci na pravome mjestu”.

Znamo da to neće biti lako, ali smo također sigurni da je to izlaz iz sadašnje mafijaško-porodično-političke prakse koja nas je dovela do egzistencijalnog dna i, što je još gore, do beznađa i uvjerenja da se tu ništa ne može promijeniti.

Može samo ako građani to hoće, ako se probude iz letargije, ako ih što više iskoristi svoje biračko pravo i poslije dvadeset godina skinemo sa vlasti one koji za sebe misle da su gospodari naših sudbina.

Do septembra i nekako, od septembra – nikako i nikada više!

Iza toga stojimo čvrsto i odlučno, a siguran sam da će rezultate takve promjene brzo osjetiti svi građani glavnog grada Bosne i Hercegovine.

BiH pobjeđuje!

 

Sead Milavica: Krajnje je vrijeme da se prekine praksa zapošljavanja podobnih umjesto stručnih!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top