+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Vijećnik DF-a Nedžad Tinjak poklonio krampu i lopatu načelniku Ilidže Memiću

 

Vijećnik Demokratske fronte u Općinskom vijeću Ilidža Nedžad Tinjak poklonio je krampu i lopatu načelniku općine Ilidža Senaidu Memiću i predsjedavajućem Općinskog vijeća Ilidža Muhamedu Omeroviću. Poklon je podsjetnik na obećanu ali neizgrađenu tramvajsku prugu Ilidža – Hrasnica.

U svom obraćanju Tinjak je podsjetio načelnika na obećanja koja je dao javnosti da će pruga biti napravljena do jeseni ove godine makar radnim akcijama ili “kad bi se kozom orala”.

Vijećnik Tinjak je pitao načelnika kada će građani Ilidže dobiti pozive za radne akcije, kako bi mogli planirati svoje godišnje odmore, te ga podsjetio da je za realizaciju obećanja ostalo još tri mjeseca.

“Kako, nažalost, nisam mogao obezbijediti maketu koze, kao podsjetnik na dato obećanje da će načelnik do jeseni iduće godine prugu napraviti kad bi se kozom orala, obezbijedili smo načelniku Memiću i predsjedavajućem Općinskog vijeća, kolegi  Omeroviću, kao predstavniku SDA većine u Općinskom vijeću, maketu krampe i lopate, kao podsjetnik na dato obećanje, da je građevinska sezona već odavno počela i da radne akcije mogu početi” – kazao je Nedžad Tinjak.

Obraćanje vijećnika Tinjaka kao i reakciju načelnika Memića možete i pogledati na snimku ispod tokom osme minute.

 

Vijećnik DF-a Nedžad Tinjak poklonio krampu i lopatu načelniku Ilidže Memiću

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top