+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Amir Vrca: Ovdje je kriminal i partijski i nacionalni interes

Član Predsjedništva Demokratske fronte, Amir Vrca, oglasio se povodom jučerasnjih usvojenih izmjena Krivičnog zakona FBiH, čije saopćenje prenosimo u cijelosti:

Sramotne su i porazne jučerašnje izmjene Krivičnog zakona FBiH, kojim su na najperfidniji način, u duhu sicilijanske mafije, predstavnici SDA, PDA, HDZ-a, SBB-a i SDP-a, u udruženom glasačkom poduhvatu, zakopali sadašnje optužnice protiv svojih jataka i osujetili sve buduće.

Zanimljivo je kako se svi se brzo slože i nađu interes kada je u pitanju prikrivanje kriminala ili amnestija partijskih drugova, a posebno su simptomatične jučerašnje žalopojke predsjednika SDP-a g. Nikšića, koje su prethodile usvajanju, da je pod navodnom hajkom FUP-a i Kantonalnog tužilaštva KS, pa da bi valjda zaustavio tu hajku – naredi svom Klubu da se poigra sa vladavinom prava i pravnom državom u Bosni i Hercegovini.

Ovim putem pozivam Delegaciju EU u Bosni i Hercegovini i g.Vigemarka, da javno reaguju, kao i u slučaju manjkavih izmjena Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine – na najgori vid onemogućavanja rada pravosuđa u Bosni i Hercegovini, dok još nije isuviše kasno.

Pozivam OHR i Ured visokog predstavnika na isto činjenje, ili na „izrazitu zabrinutost“ u kojoj će konačno javno prokazati ko to još osim Čovića i Dodika, „u Bošnjaka“, nije za pravnu državu niti za borbu protiv korupcije i kriminala.

Pravnu struku pozivam na prestanak šutnje, a nevladine organizacije da rade za što su plaćeni!

Delegate u Domu naroda Parlamenta FBiH, na čiji će dnevni red, brzinom svjetlosti, doći pomenute izmjene Krivičnog zakona, dok se za druge čekaju svjetlosne godine, pozivam da se u skladu sa Ustavom FBiH pozovu na zaštitu vitalnog nacionalnog – bošnjačkog, srpskog i hrvatskog interesa, jer ako borba protiv korupcije i kriminala to nije – onda ste nam očigledno bespotreban i prevelik trošak.

Najzad, podsjećam pojedine medije da „nije sva opozicija“ glasala za ovakav prijedlog, već da je izgleda jedina preostala opozicija u FBiH ali i BiH, Klub DF-a bio izrazito protiv ovakvog prijedloga, iz istih razloga zbog kojih je svojevremeno napustio koaliciju sa SDA-om i HDZ-om.  S nama krast nećete, za to nađite druge i „desne“ i „lijeve“.  Vidim, već odavno jeste!

Amir Vrca: Ovdje je kriminal i partijski i nacionalni interes

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top