OO DF Novi Grad: Održana tribina pod nazivom “Da li je BiH pravna država?”

Općinski odbor Demokratske fronte Novi Grad Sarajevo organizirao je večeras u zgradi Općine Novi Grad tribinu pod nazivom “Da li je BiH pravna država?”.

Prisutnima su se obratili potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Amra Kunovac.

Potpredsjednik Federacije Milan Dunović podnio je brojne zahtjeve Ustavnom sudu FBiH za ocjenu ustavnosti akata. Sve zahtjeve o kojima se Ustavni sud do sada izjašnjavao je i uvažio, što ukazuje da su zakoni bili neustavni. Kada se desi da u relativno kratkom roku Ustavni sud ospori toliki broj zakona, moramo se zapitati, uz sve druge anomalije u sudstvu i tužilaštvu, da li je Bosna i Hercegovina zaista pravna država?

Zastupnica Amra Kunovac, po izvještaju CCI jedna od najaktivnijih zastupnica u Federalnom parlamentu, prenijela je nekoliko informacija i iskustava borbe naših zastupnika sa demonstracijom sile većine koja silujući procedure krše i brojne propise.

Večerašnja tribina je dio planiranih aktivnosti Općinskog odbora Demokratske fronte Novi Grad. Prisutni su bili u prilici saznati iz prve ruke koliko se u Bosni i Hercegovini krše Ustav, zakoni, odluke, statuti i poslovnici.

OO DF Novi Grad: Održana tribina pod nazivom “Da li je BiH pravna država?”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top