Saopštenje OO DF Novo Sarajevo vezano za glasanje u OV Novo Sarajevo po pitanju imena Sportske dvorane „Goran Čengić“

Osjećamo obavezu da se obratimo javnosti vezano za cirkularne slike vijećnika OV Novo Sarajevo koje kruže internet portalima i društvenim mrežama, a gdje se, uz slike pojedinih vijećnika koji su glasali za ime dvorane “Novo Sarajevo” ili bili suzdržani, pojavljuje i grb Demokratske fronte.

Sa žaljenjem priznajemo da su Adem Olovčić i Fikreta Nevesinjac koji su glasali “za” i suzdržani Srđan Srdić (a koji je lobirao na zborovima građana protiv naziva “Goran Čengić”)  bili članovi Demokratske fronte i vijećnici izabrani ispred DF-a na posljednjim lokalnim izborima.

Odmah nakon izbora i ulaska u salu OV Novo Sarajevo, nastupila su pijačna cjenkanja i trgovina vijećnicima, gdje je ovo troje vijećnika počelo podržavati prijedloge SDA i na vijeću glasati suprotno stavovima DF-a. Isti su svojim postupcima iznevjerili  građane Novog Sarajeva koji su dali glasove DF-u, te svojim priklanjanjem SDA odredili većinu u OV NS.

Adem Olovčić, Fikreta Nevesinjac i Srđan Srdić su vrlo brzo nakon ulaska u OV NS isključeni iz DF-a, tako da je puka slučajnost da se na internetu mogu pronaći fotografije na kojima, uz pomenute, stoji naš logo.

A o postignutim cijenama u pijačnim cjenkanjima može vam reći usporedni radno-pravni status pomenutih pojedinaca prije i nakon ulaska u OV Novo Sarajevo.

Demokratska fronta Bosne i Hercegovine se, priznajemo, uči na sopstvenim greškama, pa tako i na ove tri, gore pomenute.

I kako naš uvaženi predsjednik Željko Komšić kaže: “Uradili ste šta ste uradili… a mi pamtimo!”

Saopštenje OO DF Novo Sarajevo vezano za glasanje u OV Novo Sarajevo po pitanju imena Sportske dvorane „Goran Čengić“

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top