Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović prisustvovao otvaranju VIVA festivala

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović prisustvovao je sinoć,sa suprugom, ceremoniji svečanog otvaranja trećeg međunarodnog festivala ekološkog, religijskog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma VIVA FESTIVAL.

Potpredsjednik Dunović je i ove godine naglasio značaj ovog festivala, koji je kulturološkog i umjetničkog karaktera, te obrađuje bitne oblast kao što je ekologija, turizam, religija.

„Ovaj festival je i odlična prilika za mlade ljude u našoj zemlji da kroz omladinski dokumentarni film pokažu šta znaju, i usavrše svoja znanja i talente. Na ovom fesitivalu možete upoznati eminentne ljude iz svijeta filma koji kroz umjetnost ukazuju na propuste, ali i na pozitvine stvari iz našeg okruženja. Podržao sam rad ovog festivala prošle godine, a to ću raditi i ubuduće“, kazao je potpredsjednik Dunović.

Takođe je iskazao zahvalnost organizatorima ovog Festivala što rade na očuvanju filma kao umjetničkog izraza i promovišu mlade umjetnike iz naše zemlje, uputivši čestitke svim ovogodišnjim dobitnicima nagrada festivala. Ceremonija je upriličena u Pozorištu mladih u Sarajevu uz premijeru filma „Priroda vas treba“, autora Marka Pearcea iz Australije.

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović prisustvovao otvaranju VIVA festivala
  •   
  •   

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top