+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Održana 24. redovna sjednica Predsjedništva Demokratske fronte

U Centrali Demokratske fronte u Sarajevu danas je održana 24. redovna sjednica Predsjedništva na kojoj su usvojena pravila provođenja unutarstranačkih izbora, a koje je Glavni odbor raspisao na Četvrtoj redovnoj sjednici održanoj 10. juna.

Unutarstranački izbori bit će održani u septembru mjesecu za općinske/opštinske i gradske organizacije, a u oktobru za kantonalne i regionalne organizacije Demokratske fronte.

Predsjednike/ce i članove/ce  općinskih/opštinskih, gradskih,  kantonalnih i regionalnih odbora birat će skupštine koje čine delegati iz mjesnih, odnosno općinskih organizacija. Svi kandidati će prije samog procesa glasanja program rada dostaviti Kadrovskoj komisiji za unutarstranačke izbore stranke, koju je Predsjedništvo imenovalo na današnjoj sjednici. Kadrovsku komisiju čine Maja Gasal Vražalica, Amra Kunovac i Mahir Mešalić.

Također, imenovane su i izbrone komisije koje će pratiti regularnost izbornog procesa čime su ispunjeni svi uslovi za sprovođenje unutarstranačkih izbora.

Razmatrajući aktuelnu političku situaciju u BiH i procjenjujući dalji razvoj iste, Demokratska fronta poziva Vijeće ministara, Vladu FBiH i sve vlade na drugim nivoima vlasti da pruzmu svu odgovornost za trenutnu situacju u BiH i za zastoj na svakom polju djelovanja. To podrazumijeva svaku moguću opciju uključujući i razrješenje istih.

Održana 24. redovna sjednica Predsjedništva Demokratske fronte

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top