+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

DF Kantona Sarajevo: Od Olimpijske dvorane do mrtvog kapitala! Vlado KS šta radite?!

Olimpijska dvorana Zetra zatvorena je već više mjeseci zbog kako je to utvrđeno neispravnosti protivpožarnog sistema unutar ove dvorane. Otkazani su svi događaji u vezi sa ovom dvoranom i ona je postala doslovno rečeno mrtvi kapital Kantona Sarajevo.

KJKP ZOI 84′ kojem je Vlada Kantona Sarajevo povjerila ovu dvoranu na upravljanje, je opet u problemima. Ne tako davno za potrebe sanacije i spašavanja ovog preduzeća Vlada Kantona Sarajevo podigla je kredit u iznosu od 8 miliona maraka. Šta je bilo s tim novcem pitamo Vladu i premijera?!

Kako je moguće da Vlada Kantona već više mjeseci šuti zbog stanja u ovom preduzeću?! Najvljeni štrajk upozorenja, ucjene i prijetnje sindikalnom djelovanju od strane direktora Midhata Hubijara česta su tema medija i portala, ali reakcije nadležnih nema. A sve su prilike neće ih ni biti, a mi se pitamo zašto? Zašto uvažena Vlado puštate da propada Zetra? U čijim su džepovima nestali novci od kredita?

Premijer Kantona obećao je da će 8 miliona maraka biti uloženo u revitalizaciju ovog preduzeća i poboljšanja turističke ponude Kantona, a umjesto toga dobili smo izvučene milione i ponovnu propast ovog preduzeća.

Postavlja se pitanje zašto Vlada ne pozove na odgovornost direktora Midhata Hubijara, na činjenicu da je poslijednjih mjeseci niz aktivnosti i događaja otkazano zbog kvara na protivpožarnom sistemu, čija zamjena košta 200 000 maraka, te na taj način direktno oštećen budžet Kantona za nekoliko stotina hiljada maraka, a pitanje je koliko će tek nastati šteta u skorijoj budućnosti.

Tako je nekad najbolja dvorana u Kantonu, postala mrtvi kapital, zahvaljujući malverzacijama, prvo bivšeg direktora a danas načelnika Nedžada Ajnadžića, nakon kojeg su ostala dugovanja radnicima i nesiplaćene plaće, a danas i direktora Hubijara koji stvari vraća ponovo na staro.

Vlada Kantona Sarajevo ništa ne čini da zaustavi otimačinu i kriminal u ovom preduzeću. Pozivamo premijera Konakovića, da se izjasni, šta se to dešava sa ZOI 84′ i do kada će njegova Vlada da podiže kredite na teret građana Kantona Sarajevo za potrebe kriminala u javnim preduzećima.

Kantonalni premijer nam duguje odgovor, zar nije podignut kredit da bi ZOI 84′ stao na noge, a ne samo privremeno zadržan kao potencijalna magična kutija za izvlačenje novca od kredita.

Do kada ćete lagati radnike ZOI 84′ o programu zbrinjavanja viška radnika koje nikad nije provedeno? Šta ćemo uvaženi premijeru sa činjenicom da radnici ZOI 84′ uprkos uspješnoj zimskoj sezoni i dalje primaju minimalac?

Tražimo odgovor na jednostavno pitanje : Za koje svrhe su utrošeni 8 miliona maraka kredita podignutih za ZOI 84′?

DF Kantona Sarajevo: Od Olimpijske dvorane do mrtvog kapitala! Vlado KS šta radite?!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top