Tako se to radi u “općini deset puta vrijednijoj od drugih”

Nakon što Klub DF-GS u Općini Centar – Sarajevo nije obavješten o Kolegiju koji je održan 28.06.2017. godine, i nakon što smo poslali upit zašto nismo pozvani – nikakav odgovor nismo dobili!

Za 10.07.2017. zakazana je sjednica sa 9 tačaka dnevnog reda iz čega se može zaključiti razlog našeg nepozivanja na sjednicu Kolegija.

Naime, iz materijala za sjednicu jasno se vidi da načelnik predlaže i zakazuje sastanke OV. Za informaciju, 10.07. je trebala biti 13. redovna sjednica OV, što je za razliku od drugih Općina u KS skoro duplo. A to se upravo radi, da se materijali ne bi mogli pratiti i stručno analizirati.

Na ovoj sjednici vijećnici su dobili jedan dnevni red, a rukovodstvo Vijeća predložilo drugi, dopunjeni dnevni red!

Također, OV Centar (rukovodstvo – koalicija SDA-SBB-NEZAVISNI i jedan penzioner) već treći put stavlja istu tačku dnevnog reda, a ista je prije tri sjednice oborena. Riječ je o prodaji ”voćnjaka od 276 m2” u ulici Terezije, na lokaciji Skenderija, i ista nije dobila većinu glasova na 10. sjednici.

Po poslovniku OV Centar, odluka koja ne dobije većinu na OV, ne može se naći kao tačka dnevnog reda u periodu od 6 mjeseci.

Bez obzira na tu činjenicu i bez obzira na statutarnu komisiju koja je dala negativno mišljenje, ponovo je načelnik i rukovodstvo OV pokušavaju staviti na dnevni red.

Obzirom da ni na toj sjednici vladajuća koalicija nije imala dovoljan broj ruku i zbog tačke devet (prodaja zemljišta ”vočnjaka” 276m2 po prvoj cijeni od 207.000 KM, a po novoj cijeni od 248.000) kompletan dnevni red je pao.

Koliki je to pritisak i neviđeno lobiranje dovoljno govori samo to da se ova tačka tačka koje je pala ponovo stavlja treći puta na dnevni red iako je i statutarna komisija dala negativno mišljenje!

Nova sjednica je zakazana za četvrtak 13.07. i naravno sa ponovo uvrštenom tačkom dnevnog reda ”prodaja zamljišta ”vočnjaka” 276 m2”. To nigdje nema, osim, valjda u ovoj „najvrijednijoj općini!“

Tako se to radi u “općini deset puta vrijednijoj od drugih”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top