+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

OO DF NS: Vratimo dignitet novom Novom Sarajevu

Jučer je održan redovni sastanak Općinskog odbora Demokratske fronte Novo Sarajevo na kojem su dominirale teme vezane za predstojeće Lokalne izbore.

Članovi Općinskog odbora su dobili zaduženja da obave razgovore sa članovima DF-a iz njihovih mjesnih organizacija. Ovo je ujedno poziv svim zainteresovanim da daju doprinos u izradi Plana rada Općinske organizacije i Izborne strategije za predstojeće Lokalne izbore, a sve prijedloge možete dostaviti direktno u kancelariju Demokratske frone Novo Sarajevo koja se nalazi na adresi Azize Šaćirbegović 56 (Tržni centar pored Miljacke) ponedjeljkom i srijedom od 11:00 do 14:00 i utorkom i četvrtkom od 17:00 do 19:30.

Vaše prijedloge možete poslati i na e-mail Općinske organizacije: novosarajevo@fronta.ba 

‘U proteklom mandatu Općinskog vijeća i načelnika Općine Novo Sarajevo smo svjedočili svemu, samo ne onome za šta su građani dali svoje glasove.

Prvom odlukom OV kojom je prekršen krovni dokument Općine, njen Statut, a koja je bila izbor tri zamjenika predsjedavajućeg OV, oštećen je budžet Općine za cca. 120.000 KM.

Zatim su uslijedili transferi vijećnika iz stranke u stranku, pa i samog načelnika Hasana Tanovića. Tanović je 2016. godine bio kandidat za načelnika ispred Demokratske fronte i nije izabran. Na Lokalnim izborima 2020. godine je u drugom dresu – kao kandidat Trojke za načelnika Općine je bio delegiran od strane NiP-a, da bi se na kraju skrasio u SDP-u.

Prepucavanja na relaciji načelnik-OV, SDP-NiP, NS-SDP, samostalni vijećnici-svi ostali, pucanja ‘Trojke’ po šavovima i njen potpuni raspad koji je završio smjenama predsjedavajućeg OV i zamjenika.

U jednom momentu je došlo i do fizičkog obračuna vijećnika, gdje je intervenisala i policija.

Baveći se sobom, što je u potpunosti narušilo dignitet i OV i funkcije načelnika, nisu imali vremena baviti se onim za šta su izabrani i plaćeni, tako da većina građana smatra da u posljednjih 29 godina nikad nije bilo lošije stanje u Općini Novo Sarajevo.

Kada bi i pokušali baviti se onim što im je posao, gdje je prioritetno bilo koga gdje imenovati, desilo bi nam se imenovanje direktora JP ONSA (kadar NiP-a) protiv kojeg smo mi podnijeli krivičnu prijavu ili kompromitovani izbor članova Općinske izborne komisije, gdje su na kraju, zbog brojnih nepravilnosti nakon nekoliko provedenih konkursnih procedura, članovi OIK-a imenovani od strane CIK BiH.

Naš cilj je da vratimo dignitet i Općinskom vijeću, i funkciji načelnika Općine u novom Novom Sarajevu.’, rekao je Senad Kapo, predsjednik Općinskog odbora Demokratske fronte Novo Sarajevo.

OO DF NS: Vratimo dignitet novom Novom Sarajevu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top