+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Goran Mačkić: Pitanje za finog dečka – da li je bila agresija na BiH?

Dok se Nermin Nikšić i dijelovi Trojke  samoponižavaju i puzeći na koljenima zazivaju Visokog predstavnika, da ih nacrta (karikature) u Vladi FBiH, dotle bi Trojkini analitičari, teoretičari, mediji, internet ratnici, a posebno zastupnici u Parlamentu FBiH, mogli da pruže odgovor na pitanje:

  • Šta misle, koja bi bila funkcija  MUP FBiH u slučaju, ne daj Bože, pogoršanja ili eskalacije bezbjedonosne situacije u FBiH, ako tu instituciju isporučite u ruke SNSD/HDZ? Pardon, htjedoh napisati SDP.

Jedna od opcija koju HDZ razmatra je, da povuku svoje kadrove sa nivoa FBiH i ponovo proglase uspostavljanje paradržavne tvorevine, a u slučaju da ne uspiju u svom naumu formiranja vlasti sa “invalidnim strukturama”.

Pritom, ako izglasate kadar HDZ za sudiju Ustavnog suda BiH, cijenim da je i budali situacija kristalno jasna.

Neka zamisle takav rasplet događaja i postave si jednostavno pitanje:

Da li je cijena za cijepanje države, ustvari otpremnina pred penziju N.N. lica?

Za ovakva razvoj događaja i najavljena kadrovska rješenja iz RS, veliku, ogromnu odgovornost snosi i SDA, tačnije oni dijelovi koji su SDP omogućili glasove u dijaspori. Nisu SDP, takođe, bili mrski ni glasovi za koje je lobirala Islamska zajednica.

Kao direktnu posljedicu takvih deal-ova, imamo kasnije glasanje u NSRS za delegate u Domu naroda PSBiH, izbor Srebrenke Golić za potpredsjednicu Vijeća naroda, nemogućnost povlačenja vitalnog nacionalnog interesa u Klubu Bošnjaka, ministra u VM… do posljednjeg “slučajnog” glasanja za sudiju Ustavnog suda RS.

Biće tih slučajnosti, siguran sam, još.

Činjenica jeste da je, konkretno Pokret za državu, u svom osnivačkom aktu iskazao opredjeljenje za ulazak u vlast na nivou RS. Međutim, da će to poprimiti sada već neskrivene intencije predaje suvereniteta države u ruke susjednih zemalja, siguran sam da niko od ljudi koji su glasali nije mogao ni da pomisli. Da budem do kraja jasan, u pitanju je teška prevara biračkog tijela.

Trebalo bi upitati te ljude, primarno u dijaspori, da li su svoj glas dali da bi se na ovakav, podao način, trgovalo sa Dodikom i Čovićem.

I sam sam na početku pomislio da Pokret stoji na  zdravim temeljima, da su izvučene pouke iz 2018. godine i Proevropskog bloka. Međutim, brzo sam se uvjerio u suprotno. Mislio sam da je po srijedi puka grabež za pozicijama nekolicine sveprisutnih prvaka PzD. Nisam ni slutio da je pozadina mnogo zloslutnija. Kasnije su to potvrdili iznenadni sastanci sa Dodikom u I. Sarajevu.

Pitam se još, da li su u SDP svjesni činjenice da su oni sljedeći na listi za odstrel Elmedina Konakovića?  Nakon što ispune sve želje “finog dečka” i Dragana Čovića, više im neće biti od koristi. Predstavljaće Konakoviću direktnu smetnju da se nametne kao lider Bošnjaka. Po oprobanom receptu, svoju ulogu u toj političkoj egzekucijii imali bi i pojedini ambasadori. Ako se pritom obistine najave o novim nametanjima Visokog predstavnika, Dragan Čović bio imao ekskluzivno pravo izbora partnera u vlasti.

Fini dečko bi zauvijek bio prvi pik na draftu.

Moram mu odati priznanje da se vješto sakrio, te u prvi plan isturio  N.N. lice kao ličnog izvođača radova na ispunjavanju ciljeva zvaničnog Zagreba i dvojca Čović-Dodik.

Kao što napisa jedan moj kolega, želim SDP da ovo što rade izguraju do kraja, je im je nakon toga zagarantovan put u propast.

To im od srca zelim, jer bolje nisu ni zaslužili.

DF će nastaviti svoju borbu za građansku državu. Sami kao i do sada. Ako i poginemo u toj borbi, bar će biti časno.

Na kraju pitanje za finog dečka – da li je bila agresija na Bosnu i Hercegovinu?

Ja kažem da jeste!

Goran Mačkić: Pitanje za finog dečka – da li je bila agresija na BiH?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top