+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

IznoguDino Konaković: Bakir umjesto Bakira

Referiraću se na post našeg prepoštenog i iz temelja dosljednog Dine, Bog mu lijepo zdravlje i pamet dao.

Kaže Facebook političar Dino za Bećirovića:

Dr. Denis Bećirović naš je kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine!
Moralan, obrazovan, pošten i sposoban čovjek čiji je imovinski karton srazmjeran njegovim primanjima.
Patriota i dokazani borac za BiH.
A iskreno, pravedno je i da se Denis vrati tamo gdje je već trebao biti jedan cijeli mandat.
Prošle izbore su odlučili brojači, ovog puta ipak će birači!

Nije lijepo lagati, a kad čovjek ima neke dokaze za tvrdnje ili samu sumnju da su ‘brojači’ odlučili 2018. godine u slučaju dr Denisa Bećirevića, podigneš krivičnu prijavu. U protivnom, ovo je spin i mahalanje, što i jeste sav dosadašnji angažman Elmedina, Dine i Konakovića. Uglavnom po društvenim mrežama i, u zadnje vrijeme, presicama.

Da smo razmišljali o jačanju stranke imali bi svog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Predsjednički kandidat tokom kampanje može značajno uvećati broj glasova za stranku na svim nivoima, ima više medijskog prostora, kampanji daje dodatnu ozbiljnost.

Ne razmišljaš ti o jačanju stranke, razmišljaš o jačanju sebe i svoje pozicije. Nadaš se pobjedi dr Denisa Bećirevića jer sebe vidiš kao premijera Vlade Federacije BiH.

Sve je dogovor, sve je pijaca, to je sav vaš program – kako raspodijeliti ratni plijen, jer tako vi shvatate vlast i podjelu vlasti.

Jelde, lijepo zvuči, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Elmedin Konaković. Uspavljuješ li se ovim mislima? 😉

Da smo pravili stranku zbog sebe i ličnih pozicija, sa digitronima u rukama bi pravili koalicije i digitron bi sigurno pokazao da je najbolje prikloniti se režimu. Da se plašimo pritiska i obaziremo na laži i spinove opet bi uradili isto, zaštita koju nudi režim bi bio naš izbor.

Mala napomena – ti si izašao ‘iz režima’ jer ti režim nije dao ono što si mislio da ti sljeduje, kako sam jednom već napisao – što ti i tvoja struja u režimu niste ostvarili ono što vam je bio plan i što niste dobili ono što ste htjeli.

Ne smijete, ni ti, ni režim, progovoriti o tome, jer jedni druge u šaci imate, znate svi jedan drugom koliko koji oraha u džepovima imate, pa onako ovlaš ‘lajete’ jedni na druge.

Prvi dio druge rečenice je kao da opisuješ sebe, svu trojicu tebe. Jer to je tvoje jedino oružje – mahalaština, plasiranje poluinformacija, izvlačenje iz konteksta. Društvene mreže su bogom dane za tebe i takve kao ti kojima one služe kao virtualna mahala, gdje koristite površnost korisnika koji čitaju naslove i prve rečenice.

Ti i jesi pravio koalicije sa digitronom u rukama, računajući koliko je firmi na ‘A’, ‘B’ i ‘C’ listi, koliko ćeš dobiti ministarstava, koliko direktora, koliko upravnih i nadzornih odbora… koliko procenata od milijarde budžeta Kantona Sarajevo. Zato si napravio novi režim, po meni gori, i pod zaštitom tog svog novog režima, kako neko napisa, ‘kineske kopije SDA’, proizvodiš spinove koje plasiraš po društvenim mrežama i presicama.

Samo nastavi, odlično ti ide… 😀

Politika je misija, vizija i jasan cilj. Nije bacanje kamena sa ramena, nije skok udalj.

Tvoji ciljevi su jasni od samog početka, i zato si izašao iz ‘režima’. Iz režima koji te rodio, ninao, edukovao i napravio SDA prototipom, a onda si, nezadovoljenih apetita, napravio pomenutu kinesku SDA. Politika nije ni kolut naprijed – nazad dva, kako ti to radiš.

Naš cilj i naša misija je da ovaj nakaradni sistem iz temelja mijenjamo. Zato smo odabrali koncept dogovora, jasnog programa, principa. Koncept dogovora sa strankama sa kojim se u mnogo čemu razlikujemo, ali se oko prioriteta slažemo.

Da razbijemo famu – vi se ne slažete ni u čemu, pucate po šavovima u svim opštinskim vijećima, u gradskom vijeću, jedva većinu nahvatate u Skupštini KS. Krijete to k'o zmija noge, jer kako sad napustiti sve ono što ste ‘poklopili šapama’.

A koji su to prioriteti oko kojih se slažete, a vezano za jednog kandidata?

Da pomognem:

  1. premijersko mjesto tebi…
  2. raspodjela ‘ratnog plijena’ shodno procentima koliko ko glasova naroda dobije, jer te to naučio režim. A ti nastavio u Skupštini Kantona Sarajevo sa ‘šestorkom’, ‘četvorkom’, ‘trojkom'…

Taj nakaradni sistem si ti pravio, ti bio premijer Kantona Sarajevo, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, ti nastavio plivati u tom sistemu samo sa svojom SDA, lošom kopijom matične ti. ‘Promjena iz temelja’ je samo floskula, a na terenu ste počeli samo rušiti ionako slabe temelje.

Cilj je da zaštitimo državu, da jačamo njene institucije, da biramo najbolje ljude na pozicije, da uspostavljamo sistem vrijednosti i kvalitete.

Smiješno mi je ovo i komentarisati. Baš si je štitio svojim dodvoravanjem Čoviću i strancima želeći biti prvi u Bošnjaka. I zato, i samo zato, uporno udaraš na Bakira Izetbegovića. Jer hoćeš na njegovo mjesto, to ti je ambicija. 

Ah da, vi imate genetski predodređene ljude za sve pozicije, zaboravih. I da birate najbolje ljude koje ćete onda dresirati olovkama sa kamerama.

Cilj da se naša pametna djeca zapošljavaju bez štela, da valoriziramo njihovo formalno obrazovanje, da nagradimo pametne i stručne.

Pozivam za svjedoka ovaj članak koji je samo mali dio onog što je otkriveno, a šta ste sve radili:

https://vijesti.ba/clanak/578245/ovo-su-kandidati-nip-a-koji-su-se-uhljebili-u-institucijama-ks

Jedini ‘nestranački’ kadar je bio ministar privrede KS Delić koji neki dan postade stranački. To je ona ‘cojones pod bubrege…’ A ti znaš najbolje… sve…

Cilj je da vratimo moral i etiku u politiku, da uspostavimo sistem odgovornosti, nagrada za dobre i sankcija za loše.

Ide video tvog govora na skupu u Živinicama u kojem si pravi poslušni SDA pionir, mashAllah. De nam malo o moralu, etici, principijelnosti…

Moral i etika je krađa pečata, pa te proglasiše nesposobnim izjavom da “nisi bio svjestan protupravnosti djelovanja”. Bio čovjek premijer, predsjedavajući Skupštine KS, zastupnik, imao svoje firme, klubove, šta li već, i nije znao da ne smije, da nazovemo pravim imenom, ukrasti pečat?!

Gdje je tu odgovornost, pošteni i prepošteni Dino?

Cilj je da stranačka kartica više ne garantuje nikakvu prednost ako nema stvarne vrijednosti imaoca kartice.

Je li ubijediš ti sebe ponavljajući ove isprazne floskule da fakat tako radiš? Ili si overdoziran licemjerstvom, pa nemaš više osjećaja šta pričaš i pišeš, a šta na terenu radiš? Napravio Ured za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Kantona Sarajevo, i instalirao svog havera. Sa 9 zaposlenih za vladavine režima, dođe Ured za vladavine ‘Trojke’ u maju 2021. na 28 zaposlenih. A evo i kako, pisao sam nekad o tome, pa dođe Larson, te mi rekoše da ne radim to sad, k'o, Larson će to popeglati.

Jašta je…

Dakle, malo o samom Uredu za borbu protiv korupcije. 

Neću se vraćati puno unazad, priču ću započeti Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, broj: 20-02-11362/18 od 05.03.2018. godine. 

Ova sistematizacija je rekla da je Uredu, da bi funkcionisao kako treba, potrebno 12 uposlenika.

I onda se desilo čudo!?

Novi Pravilnik o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, broj: 20-02-24495/18 od 24.07.2018. godine reče da ne treba više 12 nego 9 uposlenika. 

Da se smanji broj uposlenika u nekom državnom organu, koliko ja znam, do sada nije zabilježeno… ili mi je promaklo.

(https://vlada.ks.gov.ba/sites/vlada.ks.gov.ba/files/02_pravilnik_izmjene_1.pdf) – ovo je link dokumenta koji se sada ili ne nalazi na stranici Vlade KS, ili je promijenjen link, no, ako nekome treba dokaz, ima broj predmeta.

Kako vidite, uoči održavanja Općih izbora 2018. godine, u Uredu je bilo potrebno 9 uposlenika, 7 državnih službenika, jedan namještenik i jedan rukovodilac.

Sljedeća izmjena je urađena u Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, broj: 20-02-22325/19 od 29.05.2019. godine.

(https://vlada.ks.gov.ba/sites/vlada.ks.gov.ba/files/03_pravilnik_izmjene_0.pdf) – ista stvar kao sa prethodnim linkom

I najednom, dolaskom nove vlasti, ukaza se potreba za čak deset novih uposlenika, pa broj uposlenih u Uredu skoči na 19. 

Čestitam sretnim dobitnicima!

Sljedeća izmjena bi kroz Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, broj: 20-02-3973/20 od 14.02.2020. godine. 

(https://vlada.ks.gov.ba/sites/vlada.ks.gov.ba/files/04_pravilnik_izmjene_0.pdf) – ista stvar kao sa prethodnim linkom

Znači, petnaestak dana prije smjene vlasti u Kantonu Sarajevo, u Uredu se ukaza potreba za još 4 uposlenika, pa broj uposlenih dođe na 23. 

A, kako ste pročitali na početku ovog pasusa, u maju 2021. Agencija broji 28 uposlenika. Za godinu još ih se pet uhljebilo u Uredu za uhljebljenje boraca protiv uhljebljavanja, i još nešto.

A prije nego uposli prvi kontingent od 10 uposlenika u Ured, u Uredbi o izmjenama i dopunama Uredbe o osnivanju Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo objavljenom u Službenim novinama Kantona Sarajevo, broj 21 od 23. maja 2019. godine, uredno je Ured uredio i dodao odmah i povišicu budućim uposlenicima.

Naš cilj je da se javno dobro čuva i štiti kao svoje lično, da se državnim firmama domaćinski gazduje.

Imao bi Zoran Radmilović na svaku da ti ponovi ovo iz klipa. Za sada vam je cilj da javno dobro čuvate i krčmite kao svoje lično.

Naš je cilj zdravo društvo. Naš cilj je da gradimo i spajamo, nije da rušimo i razdvajamo.

Jah… Napravili ste od Skupštine KS rijaliti, vi ste klasičan primjer kakistokracije – sistema vlasti koju vode najgori, najmanje kvalifikovani i najbeskurpulozniji pojedinci. A mislio sam da je SDA ekskluzivni vlasnik tog termina. Prekucao si taj level, ideš dalje, proizvodiš još veći glib. Bahatiš se, bez truni morala. Ti, lično ti, još dok si se dokazivao mentorima u SDA si srušio jednu firmu, napravio drugu sa istim imenom, na istoj adresi, što se nije smjelo upisati u registar, i ostavio 30 ljudi bez posla… 30 porodica bez primanja…

Zašto? Samo zato da bi instalirao svoje prijatelje i familiju.

Je li to tvoje poimanje zdravog društva?

I dobro je da režim ne shvata šta se zaista dešava. Uplašeni zbog ovih procesa objedinjavanja opozicije viču kako su svi protiv njih, a istina je da niko neće sa njima. Zvali su, nudili, prijetili, obećavali. Na svakom koraku mrkve i štapovi, džaba neće niko.

Vidiš, taj kratovidi princip djelovanja, još više skučen ličnom ambicijom smještanja sebe na mjesto umornog vozača, izašao je na vidjelo u ovim tvojim posljednjim ispadima gdje si jasno rekao da si za Čovića, a protiv Komšića. Postoje viši ciljevi od premijerskog mjesta u FBiH, postoji Bosna i Hercegovina. O ovom ću pisati nakon onog tvog P.S.

A za tebe i takve kao ti i jeste štap i mrkva, sasvim adekvatno. Ti si za ono što možeš dobiti ovde, sada i da je opipljivo. Ono kao kad se konju stave naočnjaci, pa mu vidokrug dođe širine očiju. Ali bolje da se zadržimo na štapu i mrkvi, ipak je adekvatniji opis tebe.

Ponavljam, postoje viši ciljevi, Dino, bitniji od pozicije i stranke.

Ja lično nemam izazov bilo kakvog personalnog obračuna sa umornim vozačem na bilo kojem polju. Imam izazov da nam se sistemi obračunaju. Da taj nakaradni sistem korupcije, lažnih diploma, namještenih tendera i stranačkih zapošljavanja kojim rukovodi umorni vozač potpuno zamijenimo novim sistemom. Sistemom koji će našu djecu iz svjetskih metropola vraćati svojim kućama, roditeljima, svojoj domovini. Zato nije loše što režim ne shvata šta se dešava, kakva se zapravo utakmica igra, a kad shvati biće za njih kasno.

Imaš, kako nemaš, tvoje ambicije su nezajažljive. Ti si klasični primjer one kad dođe do spoja manjka znanja i viška samopouzdanja, tad nastaje šteta koju glup čovjek ne bi napraviti mogao. Moja mati bi za takve reci – isto cojones na ugljenu.

Ti imaš personalni obračun sa umornim vozačem kojeg, izgleda, ne smiješ još imenom nazvati, još on nad tobom ima autoriteta, kao onomad kad si novinarima slao poruke, citiram: ‘Pozdrav, nadam se neće biti nikakvih rezanja mojih izjava, posebno ne onog dijela gdje hvalim gdju Izetbegović.’

Nemaš ti kapaciteta za nešto ozbiljnije, ti si samo naučio nekoliko floskula koje vrtiš u krug, jer na svaku temu okreneš na režim, na Izetbegovića, na nekad hvaljenu gdju Izetbegović… samo kritikuješ, nudiš ispraznu priču od koje koristi nema niko, sem tebe… kratkoročno.

Već te ljudi polako čitaju, već mi neki prilaze i govore da sam bio u pravu kad sam govorio, a što je Avdo Avdić slikovitije opisao – od SDA je samo gori otpad od SDA.

Evo, čeprka ti se i po diplomi. Znaš kako kažu, karma je čudo. Slažem se da niko ne smije biti izuzet iz toga, mnogo je onih koji fakulteta vidjeli očima nisu, a diplome dobili. I ako je spin za tebe i tvoju diplomu, nije mi te žao sekunde, spin je tvoje oružje koje ti se sada kao bumenrag vraća. I iskreno želim da ti se tako i svaki drugi vrati.

I jedan savjet – kad prozivaš ove varoške fakultete, nemoj, bolan, svog najboljeg ministra iz trojke ofirati bezze, čovjek ima regularan papir sa Sokoca, tvoj je diskutabilan. On radi, ti pečate kradeš.

p.s I da, nije baš da neće niko, hoće uvijek vjerni DF, spreman da životima brani režim i postojeće stanje 😀

Iz ovog tvog P.S. je vidljivo sve ono što jesi. Dokazano sve ono što sam napisao.

Opet, u svom mahalaškom stilu lažeš i spinuješ, što sve vrijeme radiš, da DF brani režim. Da DF brani postojeće stanje.

Bolan Dino, ti si bio režim, ti si uticao na ovo stanje i utičeš na ovo sranje tvojim ‘liderisanjem procesima’.

Žao mi je što SDP i NS ne vide da ih nema na mapi, da oni primaju gelere za ono što ne valja, a ti se po presicama hvališ onim što i ćorava koka nabode. Obično i to ispinovano.

Tvoja kratkovidost, još više ograničena ciljevima zbog kojih si u politici, strateškim ciljem koji ti je bio Republika Sarajevo, a sada ga želiš proširiti na FBiH, negdje su ti zametnule Bosnu i Hercegovinu.

Tvoja ambicija, koja raste poput grudve kad se zakotrlja, napravila je od tebe Iznoguda kojem je samo jedan cilj – biti kalif namjesto kalifa.

Bakir namjesto Bakira.

Od kojeg još uvijek strahuješ, pa ga imenom nazvati ne smiješ. A nema dana da ne pomeneš SDA ili predsjednika im.

Dođe mi da ti, k'o mom Vanji kad je bio mali, ponudim petaka za svaki dan u kojem ne pomeneš bivšu ti stranku i predsjednika ti. Ili gdju Izetbegović koju si onomad hvalio.

Kako ono kažu – jedan je kolut… korak od ljubavi do mržnje.

Kud ga ikad i napravi…

Sva ova priča iznad p.s. je samo dodvoravanje glasačkom tijelu, i sve ono što je sastavni dio bića tvog. Rođenog, ninanog i edukovanog u SDA, i ima potpuno isti način razmišljanja, rada i djelovanja… a priča okolo da nema.

Zapjevaj ti nama jednu 😉

P.S. Po cijenu da se tikve o glavu razbiju, išlo se saditi ih sa SDA, jer Željko Komšić i Demokratska fronta su bili svjesni da će biti linčovani od vas mahalaša koji jedva čekate da izvrnete činjenice.

Ako uspijemo, o značaju onog što je uradila Demokratska fronta i Željko Komšić će biti u knjigama u pozitivnom kontekstu. A, siguran sam, biće pomenut i NEsporazUM.

I tvoja laž koju Čović izgovori.

IznoguDino Konaković: Bakir umjesto Bakira

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top