+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Predstavljamo naše kandidate: Mirsad Begić

Iz biografije: Rođen 1954. godine u Sarajevu, nastavnik razredne nastave.

Cijeli poslovni vijek bio u službi građana: uposlenik Radne zajednice zajedničkih poslova Općine Novo Sarajevo – Sekretar MZ “Ravijojla Rava Janković“, zatim sekretar Službe, sekretar MZ “Grbavica II“, šef Službe za mjesne zajednice.

Penzionisao se 2019. kao šef Odsjeka za mjesne zajednice.

Dobitnik je mnogih priznanja, zahvalnica i pohvala humanitarnih organizacija, udruženja građana i mjesnih zajednica.

Nakon početka agresije na BiH (1992–1995) i protjerivanja sa Grbavice, pristupa ABiH u 102. Mtb, gdje ostaje do demobilizacije – mart 1996.

Kao građanin koji je cijeli poslovni vijek proveo sarađujući sa građanima kako bi stanovnicima mjesnih zajednica općine Novo Sarajevo omogućili da se njihovi problemi čuju dalje od kućnog savjeta, i kako bi se pronašao adekvatan način za rješavanje problema koje si imali, vjerujem da sam kandidat za skupštinu Kantona Sarajevo koji ima najviše iskustva na ovom polju i znam sve pravne i ekonomske mogućnosti kako da dođe do obostrano upješno završenog posla.

Kao zastupnik bit ću na raspolaganju svakom sugrađaninu, kao što sam bio cijeli radni vijek, da im pomognem u svakom koraku ka rješavanju problema koji imaju u svojim okruženjima.

Upravo zahvaljujući dugogodišnjem radnom iskustvu u organu uprave, znam prepoznati i način na koji riješiti vaše zahtjeve i potrebe, i znam koji je pravni lijek da zadobije pažnja kako bi se problemi riješili najefikasnije i u najkraćem roku. Zato punim pravom mogu ispred sebe staviti konkretne probleme i ponuditi prava rješenja.

Pored komunalne problematike, posebnu pažnju ću obratiti na veću pomoć sportskim i kulturnim kolektivima koji okupljaju djecu i omladinu. U budžetu Kantona Sarajevo je potrebno predvidjeti više sredstva za pomoć socijalno ugroženim kategorijama i penzionerima.

Što se tiče ekoloških obaveza – treba nastaviti aktivnosti na podjeli posuda, kanti za odvajanje kućnog otpada i komposta, te predstavljanju kontejnera za reciklažni otpad.

Svjedoci smo da saobraćaj u mirovanju treba biti jedan od prioriteta u planovima rješavanja, a ono na šta ću posebno akcentirati svoje djelovanje jeste nova kategorizacija ulica za čišćenje, naročito u zimskom periodu u ulicama u padinskim dijelovima Kantona Sarajevo.

Zalagat ću se za efikasniji gradski prijevoz za građanje, kao i uvođenje kombi-prijevoza za učenike, ali i utopljavanje individualnih objekata radi energetske efikasnosti.

Ono šta posebno ističem jeste približavanje zdravstvenog sektora građanima, na način da se organizuje dežurstvo neradnim danima u područnim ambulantama.

Predstavljamo naše kandidate: Mirsad Begić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top