+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Predstavljamo naše kandidate: Mirza Ramić

Rođen sam 1975. u Sarajevu. Nakon učešća u odbrani BiH od agresije, i demobilizacije u novembru 1995. upisujem Fakultet sporta Univerziteta u Sarajevu gdje završavam dodiplomski i postdiplomski studij te stičem akademsku titulu magistra nauka u oblasti sporta.

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2021. magistriram i dobijam akademsku titulu i stručno zvanje magistar menadžmenta, smjer menadžment ljudskih resursa i upravljanje znanjem.

U međuvremenu završavam Višu trenersku školu smjer nogomet, diplomiram na UEFA seminarima za UEFA „B“ i „A“ licencu.

Također, 2017. u organizaciji Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH završavam seminar za usavršavanje članova nadzornih odbora i uprava privrednih društava sa učešćem državnog kapitala.

Tokom rada polaznik sam brojnih seminara u organizaciji Refam Creative Solutions-REC čije teme su između ostalih bile o Zakonu o radu, Zakonu o PIO/MIO, Zakonu o javnim nabavkama,…

Uporedo sa studiranjem 1996. počinjem raditi u Fudbalskoj sportskoj školi „Bubamara-Beta Club“ Sarajevo u vlasništvu Predraga Pašića gdje u 15 godina rada treniram sa svim uzrasnim kategorijama i postajem šef struke-koordinator škole.

Od 2003. do 2011. radim kao profesor u Osnovnoj školi „Grbavica II“ gdje u saradnji sa Udruženjem profesora i stručnih lica iz oblasti fizičke kulture i sporta Kantona Sarajevo pokrećem pilot projekat Univerzalne škole sporta koji se pokazao kao pun pogodak za pravilan rast i razvoj djece predškolskog i mlađeg školskog uzrasta.

Od 2011. prelazim u KJP „ZOI ‘84“ OCS d.o.o. Sarajevo prvo kao stručni saradnik, zatim kao rukovodilac službe za programske sadržaje i na kraju postajem najmlađi i posljednji direktor Olimpijske dvorane Juan Antonio Samaranch (Zetra).

Početkom 2017. imenovan sam na mjesto direktora JP „ONSA“ d.o.o. Sarajevo. Od preduzeća koje je imalo samo Skupštinu i Nadzorni odbor a od akata Statut bez i jednog uposlenika, formiram respektabilno preduzeće koje je u četiri godine mog mandata svaku godinu poslovalo sve bolje i koje je preraslo u stabilno i jako preduzeće unatoč krizi koja je uzrokovana pandemijom korona virusa i zabranom rada. Rukovodeći i upravljajući preduzećem, 2019. godine dobijamo certifikat za zasluge za uspješno poslovanje i bonitetnu ocjenu AA+ gdje nas smještaju u sam vrh bonitetne izvrsnosti.

Zatim, 2020. od strane LRC-BIS Poslovnih novina dobijamo certifikat bonitetne pouzdanosti čime preduzeće spada u elitnu grupu finansijskih najpouzdanijih privrednih subjekata u BiH predstavljajući jednog od najboljih od cjelokupne populacije BiH.

Pred sami kraj mog mandata, Poslovne novine analizirajući rad JP „ONSA“ d.o.o. Sarajevo u zadnje tri godine, preduzeće svrstavaju u BRZORASTUĆE KOMPANIJE i u tom trenutku se nalazilo među 1216 brzorastućih kompanija u BiH od 32292.

Posljednjih 18 mjeseci sam uposlen u kompaniji Huawei.

Kada su u pitanju ostale društvene aktivnosti izdvojio bih da sam bio član Upravnog odbora Udruženja profesora i stručnih lica iz oblasti fizičke kulture i sporta Kantona Sarajevo, jedan od urednika stručnog časopisa ‘Sportekspert’, zatim član Upravnog odbora Atletskog kluba Sarajevo, predsjedavajući saziva punomoćnika Skupštine KJP „ZOI ‘84“ OCS d.o.o. Sarajevo, predsjednik Nadzornog odbora KJP „ZOI ‘84“ OCS d.o.o. Sarajevo i predsjednik Školskog odbora Javne ustanove Srednje ugostiteljsko-turističke škole.

Trenutno sam predsjednik Upravnog odbora Atletskog kluba Sarajevo i član školskog odbora Javne ustanove osnovna škola Grbavica II.

Organizator sam brojnih sportskih projekata za omladinu i mlade a koji su se realizovali na području Općine Novo Sarajevo. Također sam autor nekoliko stručnih radova i naučnih istraživanja iz oblasti sporta i ekonomije.

Član Demokratske fronte Bosne i Hercegovine sam od 2013. godine.

Predstavljamo naše kandidate: Mirza Ramić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top