+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Održana 1. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo – vijećnici Demokratske fronte predali četiri inicijative

Jučer je održana 1. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo na kojoj su vijećnici Demokratske fronte predali 4 inicijative/vijećnička pitanja.

Pokrenuto je pitanje tehničkog prijema ‘Dječije kuće’ koja je faktički završena, ali nikad nije izvršena i posljednja radnja koja bi omogućila da taj objekat bude u funkciji i služi onome zbog čega je napravljen, zatim pitanje vezano za podzemnu garažu preko puta objekta Hitne pomoći – koji su problemi zaustavili radove i kada se očekuje nastavak izgradnje, te isto pitanje vezano za nastavak rekonstrukcije pješačke staze od Veterinarskog fakulteta do Kantonalnog zavoda zdravstvenog osiguranja.

Četvrta inicijativa je bila da se čim prije omogući prenos sjednica Općinskog vijeća putem Youtube streama, čime bi se zadovoljila stavka iz Statuta općine o javnosti rada službi. Ova vrsta uživo prenosa sjednica već se provodi u općinskim vijećima Vogošće, Novog Grada, Starog Grada i Centra.

Općina Novo Sarajevo ima stručnu službu koja vodi web-stranicu Općine, te prenos sjednica ne bi iziskivao nikakve dodatne troškove, a građani bi imali uvid u rad izabranih vijećnika.

Održana 1. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo – vijećnici Demokratske fronte predali četiri inicijative

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top