+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

KO DF Sarajevo: Podrška Mostarcima akcijom ‘Sve za Mostar – Izaberi Mostar!’

Jučer su članovi sarajevskih općinskih organizacija Demokratske fronte BiH realizovali posjetu kolegama iz Gradske organizacije Mostar kao vid podrške za predstojeće izbore. Domaćin posjete bilo je uže rukovodstvo Demokratske fronte Mostar predvođeno našim mladim političkim snagama na čelu sa Harisom Nazdraićem, predsjednikom Gradskog povjereništva DF Mostar.

U akciji pod nazivom ‘Sve za Mostar – izaberi Mostar!’ je učestvovalo tridesetak članova DF-a iz Sarajeva, a delegacija je obišla spomen-obilježje na Musali Aliji Rizikalu i Dragi Palavestri, te bistama narodnih heroja Mladena Balorde i Hasana Zahirovića Lace. Nakon toga je odana počast i mostarskim herojima na Šehitlucima i posebna zahvala narodnom heroju Mithadu Hujduru Hujki. Time je potvrđena opredjeljenost Demokratske fronte da baštini antifašističke i civilizacijske vrijednosti slobodarskog Mostara.

„Zahvaljujemo se kolegama iz Sarajeva koji su došli da podrže našu borbu na predstojećim izborima, svjesni važnosti ne samo za multietnički, prosperitetni Mostar, već i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. To vide svi dobronamjerni ljudi u čijem je srcu Mostar i Bosna i Hercegovina. Naši sarajevski DF-ovci su došli i da najave ‘masovnu šetnju sa Predsjednikom Komšićem’ koja će biti upriličena u Mostaru 17. 12. 2020. godine, kada će biti demonstrirana snaga DF Mostar kao podsjetnik onima koji su zaboravili da smo, na njihovu žalost, jači i posvećeniji nego ikad“, poručio je Haris Nazdraić.

KO DF Sarajevo: Podrška Mostarcima akcijom ‘Sve za Mostar – Izaberi Mostar!’

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top