+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Minela Hota: Obrazovanje i usavršavanje su baza svakog daljeg djelovanja…

Iz Biografije: 28. kandidatkinja Koalicije DF – GS za Općinsko vijeće Novog Sarajeva, rođena je 15. 01. 1990. godine u Sarajevu gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje, nakon čega upisuje Ekonomski fakultet u Sarajevu i stiče diplomu bachelor poslovanja – smjer marketing. Duplo zvanje magistrice stekla je na Univerzitetu u Sarajevu i to: zvanje magistar menadžmenta – smjer marketing na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, a zvanje magistar komunikologije – smjer poslovno komuniciranje na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Zaposlena je kao ekonomista u građevinskoj firmi.

Kroz svoje obrazovanje i pisanje magistarskih radova posebno sam se bavila problematikom kantonalnih javnih komunalnih preduzeća, naročito problematikom preduzeća GRAS Sarajevo, te nezadovoljstvom građana i građanki uslugama javnog gradskog prevoza. Osim toga, bavila sam se i fenomenom nedovoljne političke angažovanosti žena u Bosni i Hercegovini, te svojom kandidaturom dajem doprinos prevazilaženju ovog problema. Učesnica sam mnogobrojnih edukacija od kojih izdvajam: Savremeno komuniciranje s javnošću, Politička škola, Akademija političkog osnaživanja žena, te PR Days Mostariensis. Smatram da su obrazovanje i usavršavanje baze svakog daljeg djelovanja i resursi bi se prvenstveno trebali kanalisati u tom pravcu.

Kroz volontiranje u Općini Centar, u Službi lokalne samouprave, te MZ Skenderija, stekla sam direktno iskustvo u rješavanju problema i potreba lokalne zajednice. Mišljenja sam da u našoj sredini nema dovoljno sluha za glas običnih građana i građanki i moje predstavljanje se od početka zasniva na tome. S tim u vezi, mišljenja sam da je neophodno animirati sugrađane i sugrađanke da aktivno učestvuju u lokalnoj politici i moj prijedlog je kreiranje aplikacije koja bi omogućila lakši i jednostavniji protok informacija. Aplikaciju biste instalirati na mobitel, besplatno se registrovali i u tri koraka poslali svoj zahtjev za rješenje problema u vašoj lokalnoj zajednici. Posredstvom aplikacije mogli biste da birate kome se obraćate službama, pomoćnicima, sekretarima MZ, vijećnicima, pa i načelniku/ci, a instistiralo bi se na tome da odgovor, tj. rješenje, realizaciju ili inicijativu dobijete u roku od sedam dana.

Želim da moji sugrađani i sugrađanke shvate da je Općina samo servis i da smo svi mi u prilici da biramo servisere, tj. vijećnike i vijećnice koji nam daju garanciju od četiri godine da će časno i pošteno obavljati povjereni im posao, da će raditi u interesu svih građana i građanki bez obzira na vjeru, naciju i status, te da će se zalagati za najbolje rješenje svakog pojedinačnog problema svakog sugrađanina i sugrađanke Novog Sarajeva. Čovjek čini zajednicu, ali i zajednica čini njega! Uskladiti ravnopravnost u zajednici jeste teško, ali ne i nemoguće! Birajte one kojima ćete se moći obratiti!

Minela Hota: Obrazovanje i usavršavanje su baza svakog daljeg djelovanja…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top