+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Nihad Pajić: “Start up” inicijative za početak biznisa, povećanje poticaja, oslobađanje od poreza

Iz biografije: Rođen u Sarajevu 1981. Sanitarno-ekološki tehničar. Radi kao stručni saradnik na poslovima “protuepidemiološke zaštite” u privatnoj firmi. Pohađao OŠ “Bratstvo i jedinstvo“ na Grbavici. Završio Srednju medicinsku školu na Bjelavama. Studirao Zdrastvene studije. 15-godišnje radno iskustvo u protuepidemiološkoj zaštiti stanovništva.

Politička situacija u Bosni i Hercegovini  već duži niz godina dokazuje mladima da nisu dobrodošli, niti se uopće mogu uklopiti u ovaj sistem koji su “oni” skrojili po svojoj mjeri. Nažalost, statistike svjedoče zabrinjavajući broj mladih koji odlaze van BiH kao i čitave porodice. Razlog je neusklađena kadrovska politika, ogroman broj studenata, a veoma mali broj radnih mjesta. Odlučio sam se na kandidaturu upravo iz razloga što želim biti agent promjene. Čitav svoj život sam posvećen lokalnoj sredini u kojoj živim. Mnogi poznanici, prijatelji i komšije me poznaju kao vrijednog i ambicioznog momka.

Od 2014. obnašam funkciju člana “MO Malta” Demokratske fronte Novo Sarajevo, nakon čega su donijeli prijedlog za moju kandidaturu kao njenog istaknutog člana. Ja neću odustati. Aktivan sam 365 dana u godini, a ne samo dane pred izbore. Neću obećati ništa što nije u mojoj moći da ispunim, ali isto tako ono za šta se budem zalagao ću sigurno dovesti do kraja!

Moj san je čista općina Novo Sarajevo. Ugodna i sigurna lokalna sredina za život.  “Start up” inicijative za početak biznisa, povećanje poticaja, oslobađanje od poreza za početnike u biznisu na određeni period. Smanjenje siromaštva na prostoru općine kroz socijalni program i inicijative koje će se odnositi na bolji i kvalitetniji tretman, finansijske i poslovne poticaje i poslovnu prekvalifikaciju za materijalno i zdravstveno ugrožene stanovnike općine. Transparentan rad u Općinskom vijeću.

Kad budem izabran, moj angažman će biti javan i transparentan, u koordinaciji sa mojim građanima i mjesnim zajednicama. Zalagat ću se za otvaranje za javnost sastanaka MZ i OV. Zalagat ću se za javan i transparentan rad načelnika/ce Općine jer je “najveći moral raditi da ugnjeteni postane slobodan čovjek”.

 Poruka za kraj:

Bogati ste onoliko koliko Vam je bogat najsiromašniji član u društvu!

Nihad Pajić: “Start up” inicijative za početak biznisa, povećanje poticaja, oslobađanje od poreza

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top