+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Miroslav Vujčić: Nisam se borio za benificije, nego isključivo zato što je izvršena agresija na moj grad i moju domovinu

Iz biografije: Rođen 1965. godine u Sarajevu. Prije rata uposlenik Energoinvesta (TSO), ali i profesionalni sportista-košarkaš te košarkaški trener. Trenutno uposlenik Ministarstva vanjskih poslova, predsjednik sindikalne organizacije MVP BiH te potpredsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenika. U sretnom braku 26 godina sa suprugom Gordanom. Sin Andrej studira na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Kandidat na Općim izborima 2018. za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Borac na svakom životnom polju

U odbrani Sarajeva učestvuje od početka. Na Trgu heroja je do konca 1992. godine ranjen tri puta te je po naredbi komandanta, a po zahtjevu tadašnjeg ministra vanjskih poslova Harisa Silajdžića, prebačen u Ministarstvo vanjskih poslova BiH u IT službu kako bi  radio na stvaranju prvog informacionog sistema u državi i na izradi prvih bh. pasoša. Odbio je sve benificije koje su kao RVI i pripadniku Armije BiH zakonski pripadaju.

Pričati da će se nešto uraditi, a nemati iza sebe konkretna djela, nije vrijedno spomena ni glasa. U želji da lično doprinese razvoju sporta, 2010. godine pokreće sa svojim prijateljima plivački klub “Stari Grad”, koji je bio jezgro nekih promjena i novih standarda u sarajevskom plivanju.

Pričati o suzbijanju kriminala, korupcije, a ne raditi na objelodanjivanju tih radnji, licemjerno je i vrijedno svakog prezira. “Kao predsjednik sindikata javno sam se suprostavio ministru zbog nepotizma i korištenja državnih institucija u privatne svrhe i to ću uvijek javno i raditi”.

Zašto DF? Zato što je prije svega Demokratska fronta građanska partija u kojoj se raspoznajemo samo po imenima i po ljudskim kvalitetima, i to je ono u stvari što je srž mog životnog opredjeljenja. Moja porodica egzistira u ovom gradu blizu 150 godina i smatram da sam sposoban u potpunosti da odgovorim izazovima općine Novo Sarajevo u kojoj živim od 1969. godine”.

Demokratska fronta ne gradi predizbornu kampanju na lažnim obećanjima, tako da će se i moja zalaganja temeljiti na Strategiji DF za 2020. Učinit ćemo sve da vam unaprijeditimo i poboljšamo poslovno okruženje; da vam modernizujemo putne i vodovodne mreže; da vam adaptiramo i modernizujemo predškolske i školske objekte; da vam poboljšamo i modernizujemo zdravstvenu zaštitu; da razvijemo kulturu i sport na mnogo većem nivou nego što je sada; da izgradimo nove i adaptiramo stare objekte za kolektivne i individualne sportove; da borce objedinimo u jedinstvene boračke organizacije.

Poseban akcenat na građane treće životne dobi

Broj penzionera na teritoriji općine Novo Sarajevo je oko 15.400. Od tog broja, broj onih sa minimalnom penzijom je oko 7.500. Osnovani su posebni centri za zdravo starenje u mjesnim zajednicama Hrasno, Velešići, Čengić-Vila. Ali i dalje je broj korisnika ograničen i nije u skladu sa stvarnim potrebama, te ne postoje adekvatni i svrsishodni programi i sadržaji.

Moj stav jeste da je jedno od prijedloga rješenja uspostava solidarnog fonda koji bi pomogao ovoj populaciji kroz kontinuiranu solidarnost pokrivanja troškova kao što su grijanje, utrošak elekrične energije, komunalnih usluga i slično. Solidarni fond treba ustrojiti na diferencirani način i to u korist penzionera koji imaju minimalne prihode ili su u stanju socijalne potrebe.

Za kraj: “Nije bitno hoćete li glasati za mene ako će vaš izbor biti neko od mojih kolega iz Demokratske fronte. Ovdje je najvažnija pobjeda građanske ideje, a ne pobjeda pojedinca.”.

Miroslav Vujčić: Nisam se borio za benificije, nego isključivo zato što je izvršena agresija na moj grad i moju domovinu

One thought on “Miroslav Vujčić: Nisam se borio za benificije, nego isključivo zato što je izvršena agresija na moj grad i moju domovinu

  1. Steta sto ovakav tip covjeka…,komunikativan,posvecen,predan svom poslu i ideoligiji,hrabar,bez dlake na jeziku spreman priznati greske a isto tako i cvrsto braniti ono u sto vjeruje nemate i u Zenici

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top