+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Vodeni bazeni u Shopingu na Grbavici

Most kod Elektroprivrede je danas bio mjesto gdje su kandidati Koalicije DF-GS razgovarali sa sugrađanima.

Budući da je ovo najfrekventnije mjesto mještana Grbavice i Trga heroja, izdvojit ćemo one probleme na koje su nam ukazali.

  1. Sanacija odvodnih šahtova za oborinske vode i asfaltiranje platoa u Shoping centru Grbavica.

Svjedoci smo da ovim zantskim centrom dnevno prođe nekoliko stotina ljudi, bilo da idu u kupovinu ili u neki od zanatskih objekata. Tokom perioda padavina, cijelom dužinom Shopinga stvaraju se vodeni bazeni, a zavisno od intenziteta voda nekad i ulazi u objekte.

2. Rješavanje pitanja prostorija MZ Grbavica II. Jedan od prijedloga sugrađana jeste da se premjesti u Međunarodni centar za djecu i omladinu.

Prostorije MZ se nalaze u ulazu zgrade u Ulici Hamdije Ćemerlića. Neadekvatne prostorije, neuvjetne za poslove koji se obavljaju, ali posebno za poslove koji će se obavljati ukoliko se neke od nadležnosti općinskih službi prebace na mjesne zajednice.

3. Parking-mjesto u ulici Topal Osman-paše.

Budući da parkiralište ispred zgrada neparnih brojeva u ulici Topal Osman-paše odavno nije samo za stanare tih zgrada, već i onih kojima je tu radno mjesto. Postojala je inicijativa stanara da se postavi rampa na ulaz na mali parking, ili da se stavi mogućnost mjesečnog ili godišnjeg plaćanja zakupa, ali do realizacije nije nikad došlo.

Zabrinuta sugrađanka je sa nama podijelila slike iz ulice Behdžeta Mutevelića, šahtovima koji su uz samu zgradu nedostaju poklopci i trenutno su prijetnja kako djeci, tako i odraslima koji se kreću tim putem.

“Danas je naše aktiviste posjetio i Vlatko Glavaš, zastupnik Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, gdje smo razmijenili iskustva o predizbornim aktivnostima u našoj opštini i u Srednjobosanskom kantonu. Koristimo priliku da se zahvalimo drugu Vlatku na podršci i želimo mu uspješan rad u narednom periodu”, rekao je predsjednik Općinskog povjereništva Demokratske fonte Novo Sarajevo Senad Kapo.

Vodeni bazeni u Shopingu na Grbavici

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top