+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Sead Milavica: Vrijeme krize je vrijeme za stručnost, a ne politička pozicioniranja i lične obračune

Demokratska fronta Kantona Sarajevo je u potpunosti svjesna da građane Kantona, kao i cijele BiH, u narednom kratkom periodu očekuje najmanje trostruka kriza: zdravstvena, ekonomska i psihološka.

Ova aktuelna politička kriza neće riješiti niti jedan od navedenih problema s kojima ćemo se suočiti.

Vrijeme je da zaista struka zauzme najvažniju ulogu u sljedećim nužnim i odgovornim procesima i mi smo već u tom smislu za ministricu zdravstva ponudili nestranačku osobu dr. Draženku Maličbegović, iskusnu eksperticu u području javnog zdravstva koja je u ime države BiH od početka pandemije komunicirala sa svim glavnim međunarodnim  zdravstvenim organizacijama.

Nekome se prijedlog nije svidio iz razloga politčke trgovine,  nekima iz niskih nacionalističkih strasti, što je sada i nebitno, pa je ova bitna pozicija i dalje upražnjena, a zdravstvo u Kantonu bez ozbiljnog liderstva.

Iskustvo s aktuelnom zdravstvenom situacijom iz svijeta, uspješni obrasci ponašanja nekih drugih zdravstvenih sistema, te stranačka i klanovska neopredjeljenost bi bili od izuzetnog značaja kako bi prevazišli burnu zimu i jesen.

Spriječeni smo da sudjelujemo u radu Vlade Kantona Sarajevo u resoru za koji smo preuzeli odgovornost, pa možemo utvrditi da su nas naši partneri izbacili iz Vlade.

Stranke trebaju preuzeti odgovornost kada je u pitanju provođenje politika i strategija zbog kojih su dobili glasove. Sada nije vrijeme za ideološke finese i lične obračune, pa nam naša savjest i politička odgovornost nalažu da se u vrijeme nadolazeće velike krize posvetimo najboljim ekspertnim rješenjima.

Naša podrška u tom smislu ide formiranju Vlade eksperata u svim oblastima djelovanja jer će kriza evidentno zahvatiti sve dijelove društva i utjecati na sve građane bez iznimke.

Sead Milavica: Vrijeme krize je vrijeme za stručnost, a ne politička pozicioniranja i lične obračune

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top