+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Vilsonovo šetalište: Nadzorne kamere i više sadržaja u ljetnim mjesecima

Danas su kandidatkinja za načelnicu Općine Novo Sarajevo i kandidatkinje/kandidati za Općinsko vijeće Novo Sarajevo razgovarali sa građanima u Vilsonovom šetalištu.

Tokom tih razgovora se potvrdila ispravnost pravca koji je sebi zacrtala Općinska organizacija DF Novo Sarajevo, a to su, između ostalog, i uvođenje video nadzora na Vilsonovom šetalištu, te povećanje sadržaja u ljetnim mjesecima.

Također, mnogi građani koji pješače šetalištem dok je dozvoljen saobraćaj motornim vozilima imaju zamjerku na bicikliste i vozače električnih romobila, da isti ne koriste traku predviđenu za njih nego šetnice sa obje strane saobraćajnice, i pitanje je dana kada će doći do nekog incidenta.

Neki od vozača su opet kritikovali ‘uzimanje’ jedne saobraćajne trake u Vilsonovom šetalištu, a ako znamo koje su saobraćajne gužve u gradu u špicama. Pitanje je bilo – zar se nije mogla za bicikle i romobile uzeti jedna od dvije šetnice u Vilsonovom ili ona sa lijeve strane Miljacke.

Bilo je i drugih pitanja poput – zašto se ne izvrši popravka bine između Historijskog i Zemaljskog muzeja gdje postoji opasnost da dodje do povređivanja djece koja se na njoj igraju, hoće li se ikad izvršiti provjera ko i čime zagađuje potok Sušicu koji je granica općine i iz kojeg se ljeti širi nesnosan smrad a u kojem nema nikakvog života, može li Općina na cijelom Vilsonovom šetalištu omogućiti besplatni internet…

Nakon Vilsonovog šetališta, kandidati za Općinsko vijeće su na info pultu na Trgu heroja nastavili svoje druženje sa građanima naše općine.

Vilsonovo šetalište: Nadzorne kamere i više sadržaja u ljetnim mjesecima

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top