+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Saopćenje za javnost KO DF Sarajevo: Ne zaustavljajte projekte zapošljavanja

Zastupnik Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković danas je zaustavio dodatno zapošljavanje građana Kantona Sarajevo.

Naime, zastupnica Bibija Kerla zatražila je od Skupštine da dio sredstava koja su neupotrijebljena za realizaciju Konakoviće inicijative o zapošljavanju šehidskih porodica budu iskorištena za zapošljavanje drugih sugrađana. Sredstva za Konakovićevu inicijativu su neiskorištena jer nije postojao dovoljan interes pa je svega 20% sredstava za tu namjenu potrošeno. Koristeći empatiju spram šehidskih porodica Konaković je inicijativu Kerle predstavio kao gašenje projekta zapošljavanje šehidskih porodica što nikako nije tačno. Zbog neosnovanog pritiska Konakovića, Kerla je povukla svoju inicijativu.

Zastupnica Bibija Kerla nije tražila ukidanje finansiranja zapošljavanja porodica šehida kako joj to podvaljuje zastupnik Elmedin Konaković. Ona je kroz svoju inicijativu Skupštini Kantona Sarajevo zatražila da se dio sredstva koja su neiskorištena u okviru programa zapošljavanja šehidskih porodica, kojeg je ranije podržao i DF, preusmjere na zapošljavanje drugih građana KS ostavljajući otvorenom mogućnost i članovima šehidskih porodica da dođu do zaposlenja. 

Zastupnik u SKS Elmedin Konaković ponovo je danas demonstrirao ono u čemu je najbolji: bezobzirno spinovanje i izvrtanje činjenica. Za njega su to legitimna sredstva zaštite vlastite sujete koja mu je povrijeđena jer njegova inicijativa nije doživjela ono što je priželjkivao.

Saopćenje za javnost KO DF Sarajevo: Ne zaustavljajte projekte zapošljavanja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top