+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

KO DF Sarajevo: Glasno i jasno – Ko vara ili bude htio varati na tenderima, nije naš partner!

Novi podaci o tenderima za nabavku trolejusa u “Gradski saobraćaj“ d.o.o. Sarajevo (GRAS) stavljaju do znanja da ni oni koji su dosada bili kritičari tenderskih manipulacija, nisu imuni na iste postupke kada se dočepaju pozicija.

Kupovina 14 pokvarenih trolejbusa, gdje je svaki plaćen 100.000 KM, a carinska faktura govori da je vrijednost jednog 11.000 KM, čista je pljačka novca poreskih obveznika!

Jedini koji se usprotivio odluci, obrazlažući je svim uočenim nedostacima, bivši je v.d. direktor Ismet Kapo, koji je nakon svog mišljenja, po kratkom postupku, odlukom upravljačkih struktura postao bivšim, a nakon čega su iste te upravljačke strukture prihvatile ponudu firme ‘GN Company’.

Klub zastupnika DF u Skupštini Kantona Sarajevo zahtijeva od Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo i drugih nadležnih organa reakciju, utvrđivanje činjeničnog stanja i sankcije za sve uključene, a ukoliko se utvrde protivzakonite radnje Uprave GRAS-a.

Također, Klub zastupnika DF u Skupštini Kantona Sarajevo će pratiti da li su nadležne institucije pokrenule potrebne procese i o tome kontinuirano obavještavati javnost.

Nijedna naša koalicija ne znači odobravanje tenderskih malverzacija niti drugih protivzakonitosti, nego naprotiv – i u poziciji i u opoziciji maksimalno ćemo kontrolisati vladavinu prava u svim segmentima društva.

KO DF Sarajevo: Glasno i jasno – Ko vara ili bude htio varati na tenderima, nije naš partner!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top