Saopštenje za javnost Kantonalnog odbora Demokratske fronte Sarajevo

Odluka Demokratske fronte da uđe u koaliciju sa probosanskim strankama i uspostavi vertikalu vlasti od državnog do kantonalnog nivoa odražava bit postojanja Demokratske fronte, a to je prije svega borba za opstanak države i njeno pozicioniranje u euroatlanskim savezima naprednih demokratskih i građanskih društava.

Da, spremni smo žrtvovati partiju, lične interese, odbaciti sujetu i pogledati malo šire od političkih slijepaca i diletanata koji ne vide dalje od nekoliko kantonalnih fotelja i Republike Sarajevo, jer Bosna i Hercegovina nije od Ferhadije do Marin-Dvora.

Stoga, Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo pruža punu podršku predsjedniku Komšiću i potvrđuje svoju opredjeljenost da u punom kapacitetu participira u formiranju nove parlamentarne većine na svim nivoima.

Sve dok nova vlada na odgovorne pozicije bude imenovala stručne i sposobne kadrove, ako se odupre porivu za bespotrebno gomilanje administracije, nepotizmu i drugim oblicima izigravanja zakona I definiranih procedura, imat će našu podršku.

U protivnom, DF se neće libiti da sruši i novu Vladu.

Saopštenje za javnost Kantonalnog odbora Demokratske fronte Sarajevo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.