+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Senad Kapo: Povratak otpisanih zahvaljujući NS i SDP BiH

I nakon što se SBB trebao potpuno ugasiti, sad se slavodobitno vraćaju kao jako bitan faktor koji će, kao, štititi državu i interese građana.

Naprotiv, Neimar ima svoje lične interese, a Dodiku i Čović-Dodiku odgovara rasplet situacije (nije džaba Dodik već davno znao gdje će zasjesti Radončić), jer će se SBB baviti sa SDA, i obratno, a njih dvojica će nastaviti svoje politike uništavanja svega što ima veze sa BiH.

SDA, od tri ministarstva spade na jedno, što je potpuno nelogična odluka, i samo me strah da sve ovo nije režirano da bi se za eventualni potpuni raspad sistema mogle optužiti i SBB i DF, te time SDA umanjiti svoju krivicu.

I dok je Radončićev Glasnik, kojem on nije vlasnik, lamentirao o izdaji DF-a time što je isti ušao u koaliciju na višim nivoima naslovima tipa “DF pokušava prikriti političko samoubistvo, u laži uvlače i Nikšića” angažovao kuke i motike, pardon, kukiće, kazaze i latiće da pišu komentare tipa: “Komšić je običan pragmatičar, željan kolača vlasti” ; “Pogrešnom vjerovao i godinama za pogrešnog lobirao” ; “Demokratska fronta – uvreda zdravog razuma” ; “Komšićeva treća sreća” i mnoštvo drugih (potražiti na avaz.ba), Nikšiće i Kojoviće sa naslovima: “Komšićeva Demokratska fronta svrstala se u bošnjački blok” ; “Ja računam da oni više nisu u Bh. bloku”… sad valja opravdati svoju odluku i objasniti razliku što je ulazak DF-a u vlast sa SDA izdaja, a isti taj korak SBB-a zaštita interesa države i građana.
I naravno da će objasniti, ne zato što imaju racionalno i logično objašnjenje, nego zato što je ovaj narod više sluđen od fabrikovanja kriza kojim se sakrivaju pijačni dogovori svih političkih subjekata.

A za trenutni rasplet situacije i povratak SBB-a u igru, faktura se može isporučiti NS i SDP – da su oni preuzeli odgovornost na višim nivoima, SBB bi bio prošlost.

I nikad, u periodu kada je počela priča o Bh. bloku i eventualnom koaliranju sa SDA na višim nivoima, ni NN ni PK nisu bili izdajnici i prijetnja u Graditeljevim novinama jer je isti očito znao njihovu odluku, možda čak i od njega izlobiranu na neki od načina. ŽK jeste.

Koliko god sam nekad najveći kritičar DF-a, koliko god nekad ne shvatao igre koje DF igra, kada vidim da smo svima trn u oku, onda znam da smo na pravom putu.

Na kraju moram citirati Dodika, jer je on prepoznao jednu stvar koja svo vrijeme pravi problem u glavama narodu – najveća šteta za Bosnu i Hercegovinu je ta što bošnjački nacionalizam i bosanskohercegovački patriotizam (ne onaj koji je utočište hulja) imaju isti interes i cilj – spasiti državu od raspada. Treći u priči spašavaju partiju.

P.S. Fotografija je bila namijenjena za vrijeme potpisivanja koalicije SDA i DF-a, ali ostade neobjavljena. Šteta bi bilo truda…

Senad Kapo: Povratak otpisanih zahvaljujući NS i SDP BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top