+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Sead Milavica: Krajnje je vrijeme da se prekine praksa zapošljavanja podobnih umjesto stručnih!

Sead Milavica, predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte Sarajevo i nosilac liste Demokratske fronte Bosne i Hercegovine za Skupštinu Kantona Sarajevo, osvrnuo se na rad Vlade Kantona Sarajevo i njihov odnos prema građanima.

Mislim da je postalo pomalo apsurdno i trivijalno za ovu vlast koja upravlja Kantonom Sarajevo reći da je upropastila sve što je započela i da nas je dovela, počev od životnog standarda pa do uvjeta življena – desetine godina unazad!

Svaki građanin ovoga grada, ukoliko nije politički slijep i nije dio armije stranački uhljebljenih ljudi, to vidi. Svima je također jasno da nas je u ovaj belaj dovela stranačka kadrovska politika i izbor po principu: “Bolje podoban, nego sposoban”.

Mi, Demokratska fronta, upravo hoćemo ukinuti taj princip i inaugurirati pravilo: “Pravi ljudi i stručnjaci na pravome mjestu”.

Znamo da to neće biti lako, ali smo također sigurni da je to izlaz iz sadašnje mafijaško-porodično-političke prakse koja nas je dovela do egzistencijalnog dna i, što je još gore, do beznađa i uvjerenja da se tu ništa ne može promijeniti.

Može samo ako građani to hoće, ako se probude iz letargije, ako ih što više iskoristi svoje biračko pravo i poslije dvadeset godina skinemo sa vlasti one koji za sebe misle da su gospodari naših sudbina.

Do septembra i nekako, od septembra – nikako i nikada više!

Iza toga stojimo čvrsto i odlučno, a siguran sam da će rezultate takve promjene brzo osjetiti svi građani glavnog grada Bosne i Hercegovine.

BiH pobjeđuje!

 

Sead Milavica: Krajnje je vrijeme da se prekine praksa zapošljavanja podobnih umjesto stručnih!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top