+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

KO DF Sarajevo: Pitanje za kolege iz SDP BiH – Je li zaista DF vama jedina i najveća prijetnja?

Pošto smo više puta, putem više kanala, slali poruke odgovornim u SDP BiH da se prestane sa vrbovanjem članstva i podrivanjem DF-a infiltriranjem njihovih ‘spavača’ koji se sada, u ovo predizborno vrijeme, aktiviraju, a gdje te poruke nisu polučile nikakav rezultat, ostalo nam je samo da na ovaj način, posljednji put, zahtijevamo od vrha SDP BiH da naredi svojim nižerangiranim činovnicima da prestanu sa ovim svojim udbaškim metodama.

Konkretno, pojedinci iz KO SDP BiH kontaktiraju članove KO DF Sarajevo, ali i članove općinskih odbora, obećavajući im “kule i gradove“ (čitaj: mjesta na listama ili u komisijama / odborima nakon izbora 2018. godine).

Naravno, bezuspješno.

Iskreno se nadamo i želimo da je ovo samo hir spomenutih činovnika, a ne politika vrha SDP BiH, jer u protivnom SDP BiH preuzima na sebe odgovornost za neuspjeh ljevice na narednim izborima  koji će se sigurno desiti zbog sve većeg razočarenja građana u ovakvu ljevicu koja se samo bavi sobom i sopstvenim razmiricama.

Ukoliko je politika DF, kojoj je na prvom mjestu Bosna i Hercegovina, ta koju SDP BiH prepoznaje kao potivničku i prema kojoj je usmjerio sva svoja predizborna dejstva, recite to jasno i glasno, pa neka i građani Bosne i Hercegovine znaju prema kome da usmjere svoje olovke na dan 7. oktobra.

Kako rekosmo, iskreno se nadamo da ovo nije dio Plana 10, nego plana u glavama lokalnih likova koji prepoznaju DF kao protivnika na ovim izborima, umjesto onih koji to stvarno jesu.

Dok mi pružamo ruku, a vi držite figu iza leđa, dotle likuju svi oni koji su ovu državu doveli do gliba u kojem se sada nalazi.

Nažalost, od sestrinske do maćehinske stranke kratak je (predizborni) put.

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo

KO DF Sarajevo: Pitanje za kolege iz SDP BiH – Je li zaista DF vama jedina i najveća prijetnja?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top