+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

KO DF Sarajevo: Nećemo dozvoliti Čoviću da uvede apartheid, jer ga njegovi politički mentori ni tenkovima nisu mogli uvesti u našu Domovinu!

Da HDZ BiH ne bira sredstva u nametanju Izbornog zakona koji njima daje apsolutnu kontrolu nad svim procesima u Bosni i Hercegovini, dokaz je i radni materijal Centralne izborne komisije BiH, a koji je sačinjen po direktivama onih koji žele “ušetati apartheid“ u Bosnu i Hercegovinu.

Iznenađeni smo reakcijama Centralne izborne komisije BiH, koji su pod političkim pritiskom ignorirali i Ustav i Zakon i pokušali ispuniti želje političkih moćnika, a prije svega predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, koji je preko stranačkih poslušnika pokušao izvršiti direktni udar na ustavni poredak Bosne i Hercegovine i iskoristiti institucije kao polugu za provođenje izbornog inžinjeringa.

Sa gnušanjem odbacujemo politiku Dragana Čovića, koji je sebi dao za pravo da se ponaša kao vladar Hrvata u Bosni i Hercegovini i da kao takav broji krvna zrnca i izdaje certifikate kao potvrdu ko može, a ko ne može predstavljati hrvatski narod i da institucionalno ugrožava osnovna ljudska prava hrvatskog naroda u Sarajevskom, Tuzlanskom i Unsko-sanskom kantonu, ali i Srednjoj Bosni.

Demokratska fronta, kao odgovorna politička partija, učinit će sve da spriječi tuđmanizaciju Bosne i Hercegovine, da zaštiti sve njene građane bez obzira na vjeru i naciju i da ne dozvoli ponavljanje slučaja “Posavina“, kada su se građani Bosne i Hercegovine prodavali uz večeru.

Također pozivamo sve međunarodne institucije koje djeluju u Bosni i Hercegovini da odbace i najstrožije osude ovaj pokušaj institucionalne segregacije većine građana Bosne i Hercegovine i pokušaj nametanja onoga što se sa tenkovima i haubicama nije moglo nametnuti.

KO DF Sarajevo: Nećemo dozvoliti Čoviću da uvede apartheid, jer ga njegovi politički mentori ni tenkovima nisu mogli uvesti u našu Domovinu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top