+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

KO DF Sarajevo: Sarajevo se stidi ovakve gradske uprave

Nakon jednoglasne odluke Komisije za izbor i imenovanje Gradskog vijeća Grada Sarajeva da se Orhan Pamuk proglasi počasnim građaninom Sarajeva, jučer je ista ta Komisija promijenila mišljenje i poltronaški, po direktivi SDA, promijenila odluku i uskratila tu titulu Pamuku.

Ovo nije prvi put da se mijenja odluka o dodjeli priznanja Grada Sarajeva – 2016. godine Komisija je dala, a onda Gradsko vijeće oduzelo plaketu Aliju Lafciogluu, profesoru Bosna Sema obrazovnih institucija, zbog optužbe za bliskost sa Fethulahom Gulenom, a da se ne bi SDA slučajno zamjerila Erdoganu kojem Bosnu i Hercegovinu onomad ostaviše u amanet.

Smatramo da ovakvo ponašanje, koje je ispod svakog dostojanstva, šteti ugledu grada. Isto tako smatramo da građani Sarajeva ne zaslužuju da se njihovi predstavnici ponašaju podanički prema bilo kome, jer su ti građani, ne tako davno, odbili biti podanici pod prijetnjom ratom.

Mi nemamo i ne želimo niti rezervnu domovinu niti rezervnog predsjednika, te želimo gradsku upravu dostojnu građana Sarajeva.

Popis članova Komisije za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Sarajeva koji su jednoglasno rekli pa većinom glasova porekli da se Orhan Pamuk proglasi počasnim građaninom Sarajeva možete pronaći na OVOM LINKU

 

KO DF Sarajevo: Sarajevo se stidi ovakve gradske uprave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top