+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

KO DF Sarajevo povodom samohvale premijera i Vlade KS o smanjenju redukcija vode i rekordnoj naplati VIK-a

Foto: klix.ba

Čestitamo Vladi KS, na čelu sa premijerom Konakovićem, vezano za novembarski izvještaj VIK-a. Velika je stvar što se redukcija vode, u 21. vijeku, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, smanjila.

Ono što nas interesuje jeste – da li je  VIK u roku od 30 dana uspio da sanira sve one cijevi i rupe o kojima smo čitali u izjavama premijera vezano za nerad stare uprave VIK-a?

I ako jeste, koliko je uloženo u sanaciju ili su pak građani bili taoci prethodne uprave VIK-a, tj. obračuna struja unutar SDA?

Pozivamo premijera da nam kaže koliko je u kratkom roku od aktiviranja kredita EBRD-a uloženo od prve tranše u iznosu od 10 miliona, da li su zamijenjene pumpe stare 60 godina, kako su velike rupe na kojima su gubici bili veći tako brzo zakrpljene, da li su u potpunosti iskorišteni materijalno-tehnički i ljudski potencijali VIK-a, pa su se brzinom i umijećem Davida Copperfielda smanjile redukcije?

A neka nam premijer usput odgovori i koliko su privatnih firmi i u čijem vlasništvu angažirali od VIK-a ili Vlada Kantona Sarajevo na sanaciji vodovodne mreže od smjene starog menadžmenta?

Pozivamo ga i da odgovori da li su detektirana nepotrebna stranačka i nepotistička zapošljavanja koja je spominjao u svom glasnom obračunu sa starom upravom VIK-a, i šta je po tom pitanju urađeno?

A vezano za rekordnu naplatu – pa kad je manje redukcija, građani potroše više vode, onda je veća i naplata.

Logično, zar ne?!

KO DF Sarajevo povodom samohvale premijera i Vlade KS o smanjenju redukcija vode i rekordnoj naplati VIK-a

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top