+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

DF Hadžići: Pitanja opozicije se gomilaju, odgovora “ni na mapi”

“Bez obzira koliko me je onaj prošli ignorisao na način da mi se uopće nije želio javiti, ovoga, 3. mjeseca od izbora još nisam imala priliku upoznati. Kada je meni, kao vijećnici teško doći do njega, zamislite kako je običnom građaninu”, dodala je Mevlida Bandić

“Ja moram kazati da nisu onemogućeni instrumenti komunikacije ni sama komunikacija između bilo koga, nego izgleda da neko neće da komunicira sa načelnikom i sa Službama i izabrao je sebi za pravo da svaki put na Vijeću donosi neko pitanje. Pitanje puta, pitanje imovinskih odnosa, pitanje ovo, pitanje ono”, rekao je načelnik Općine Hadžići na 11. sjednici OV Hadžići reagirajući na istupe vijećnika SDP-a i DF-a, koji su u odgovoru na svoja pitanja vezana za prodaju Igmana i asfaltiranja puta u naselju Malotina optuženi da “viječnićke klupe koriste za ubiranje jeftinih političkih poena”, navedeno je u odgovoru iz kabineta načelnika.

“Nismo se samo deklarativno izjašnjavali da ćemo raditi za dobrobit građana. Ovdje se radilo o trpnji na terenu i gdje se radilo o egzistencijalnim pitanjima pa makar to bila i Malotina. Za pitanje koje se ovdje navodi da prevazilazi nadležnosti jedinice lokalne samouprave, to jeste tačno. Mi smo to svjesno znali, ali isto tako, načelnik nam je sugerisao da upit proslijedimo na kabinet načelnika koji će potom kao takav biti proslijeđen Federalnom ministarstvu za saobraćaj, promet i komunikacije. Ovo za Malotinu nisu jedina pitanja koja nisu odgovorena. Poslovnik uređuje vijećnička pitanja, na koji način ih možemo postaviti i period za dostavljanje odgovora. Ako se ignorišu vijećnička pitanja, kako ćemo tek ignorisati drugi oblik komunikacije. Posljednji pasus govori o načinu korištenja vijećničkih klupa i prikupljanja jeftinih političkih poena. Mislim da se većina iz opozicije našla u ovome. Ja ću postaviti par pitanja. Prije svega želim da konstatujem da li se ovakvom kvalifikacijom prevazilaze ingerencije naše Službe? Drugo, da li je ekskluzivno pravo ima neko ovdje, bilo to vladajuća struktura ili posebno neke stranke, na političke poene bilo da su oni jeftini ili već kakvi? Mislim da smo ostali zaprepašteni. Ja ću opet iskoristiti priliku da postavim vijećničko pitanje, u nadi da ću dobiti odgovor na njega jer smo malo začuđeni u Klubu na samu različitost prakse odgovora na ista“, rekla je Mevlida Bandić, te dodala da ona kao vijećnica se nalazi pred “betonskim zidom” koji se zove predsjedavajući savjeta Mjesne zajednice.

“Bez obzira koliko me je onaj prošli ignorisao na način da mi se uopće nije želio javiti, ovoga, 3. mjeseca od izbora još nisam imala priliku upoznati. Kada je meni, kao vijećnici teško doći do njega, zamislite kako je običnom građaninu”, dodala je Bandić.

DF Hadžići: Pitanja opozicije se gomilaju, odgovora “ni na mapi”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top