+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Iz rubrike “Lud zbunjenog”: KJP ZOI ‘84 – Samo ekonomski isplativa cijena ski-karata daje mogućnost zdravog poslovanja

Nakon jučer objavljenog cjenovnika skijaških karata za Bjelašnicu, prema kojem su povećane cijene vertikalnog transporta, menadžment preduzeća ZOI ‘84 našao se na udaru kritika, a između ostalih reagovao je i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, dok je Vlada KS tražila hitno povlačenje odluke o poskupljenju. Na sve ovo reagovali su danas iz ZOI ‘84.

U saopćenju za javnost oni su istakli kako su iznenađeni istupom premijera o cjenovniku usluga za novu skijašku sezonu 2017-2018. te su poručili da ih je on prije tri dana iznenada posjetio u sjedištu firme i tada su ga, kako kažu, upoznali o novim cijenama za koje tada nije imao primjedbe.

“Također smo informisali premijera o stanju duga firme koju je lično osnovao i bio odgovorna osoba prema kojoj firma ZOI 84 potražuje značajna finansijska sredstva. Zato se sa čuđenjem pitamo i čemu ovakav nerazuman istup premijera”, naveli su iz ZOI-ja.

Poručili su da ova firma “ne želi biti GRAS”, već da žele kroz svoje poslovanje raditi i napokon početi dizati standard svojih uposlenika i njihovih porodica.

“Samo takvo poslovanje ima mogućnost opstanka, a ne poslovanje koje se zasniva na talasu javnosti koju možda kreira premijer iz samo njemu poznatih razloga. Menadžmentu bi bilo žao, ali se ne možemo oteti utisku da smo u nemilost premijera potpali onog momenta kada smo odbili konsultansku kuću koju je on preferirao i koja je imala enormno skuplju cijenu za izvođenje radova koji se sada privode kraju”, navode iz ove kompanije i poručuju da su od tog momenta počele “razne smicalice koje prelaze granice zdravog razuma”.

Premijera su optužili da ima “širi spektar interesovanja za nekretnine koje se nalaze u vlasništvu firme ZOI '84” i poručili da su zbog toga zabrinuti.

“Zato još jednom ponavljamo, samo ekonomski isplativa cijena daje mogućnost zdravog poslovanja i mogućnost daljnjeg razvoja firme. Greške drugih kompanija su nam to pokazale. Pretpostavljamo da će Vlada i općine u KS imati programe kao i do sada, gdje će finansirati razne projekte i škole skijanja tako da će skijanje i boravak na planinama biti omogućen svima”, kažu iz uprave KJP ZOI84 OCS.

Iz rubrike “Lud zbunjenog”: KJP ZOI ‘84 – Samo ekonomski isplativa cijena ski-karata daje mogućnost zdravog poslovanja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top