+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

KO DF KS: Ko o čemu, premijer o poštenju

Premijer Konaković sa sarajevskim privrednicima

Nećemo se truditi da komentarišemo količinu licemjerstva koju mora posjedovati osoba sklona moralisanju svima  i svakome, sklona izmišljanju nepostojećih afera i tokova novca, koja osniva turističke zajednice a gasi hotele na Bjelašnici i pri tom ostavlja desetine radnika bez posla, koja prebacuje krivicu zbog redukcija vode na “nesposobne direktore, makar to bili i članovi partije kojoj i sam pripada” a otvarajući prostor drugim partijskim drugovima da na tenderima profitiraju milionske iznose… koja svoje dugove pokriva likvidiranjem firme, a druge proziva za slične rabote…

Ali ćemo postaviti samo jedno pitanje:

Da li je u maju ove godine pomenuto preuzimanje Sportske dvorane Zetra od strane Općine Centar i sadašnjeg načelnika Nedžada Ajnadžića, a onomad direktora iste te dvorane sa kojom ste potpisali ovaj povoljni Ugovor, trebalo biti “vraćanje duga” stranačkom kolegi i zemljaku?

Ustvari dva: imate li trun obraza i dostojanstva, premijeru?

Slijedi vijest sa portala Žurnal.info

Premijer Konaković sa sarajevskim privrednicima

Piše: Avdo Avdić

Napredak je očigledan. Prije je samo na Facebooku pisao da lažemo, a sad nam je to isto saopćio i putem telefona. Uglavnom, kantonalni premijer tvrdi da je sve što objavljujemo o Elmedinu Konakoviću – notorna laž.
Notorna je laž to što u tekstovima piše o mojim dugovanjima javnim preduzećima“, zaključuje Konaković i usmeno i pismeno.

Tvrdi dalje premijer Konaković da ima dokaze da lažemo, ali uprkos najavi, na svom Facebooku nije objavio niti jedan dokument koji pobija našu tvrdnju da firma koju je osnovao kantonalni premijer Konaković duguje kantonalnim javnim preduzećima najmanje 60 hiljada maraka, plus plazma televizore koje je, sa svojim poslovnim partnerom Hadisom Zubanovićem, odnio u nepoznatom pravcu.

Jutros smo se, istina, nadali da je proradila savjest nesavjesnog premijera kada su nam čitaoci javili da su ga uočili kod sarajevske Zetre. Vjerovali smo da je došao da vrati barem televizore. Kad ono – ništa. Tek jedan post na Facebooku i optužba Žurnalu da plasira laži.

Služite koruptivnim grupama, ujedinjenim iz više stranaka“, poručuje nam premijer Elmedin Konaković, poznat po selfijima i druženjima sa osobama optuženim sa silovanje, ucjene, pucnjave, kamatarenje i razbojništva.

Za svaku tvrdnju, koju smo iznijeli u svim tekstovima o Konakoviću, posjedujemo materijalne dokaze.  Sada objavljujemo samo materijalne dokaze u vezi sa dugovima firme koju je osnovao premijer Konaković.

Dokaz broj 1.

Ugovor sačinjen 18. Januara 2010. godine, zaveden pod brojem protokola 167/10, ovjeren pečatom KJKP ZOI „84“ i pečatom firme  Sport Centar d.o.o. Sarajevo. Pored pečata KJKP ZOI potpisan je direktor mr. Nedžad Ajnadžić, dok je pored pečata Sport Centra čitak potpis Konaković E., ispod kojeg piše – direktor Elmedin Dino Konaković.

Sport Centar d.o.o. će prostor iz stava 2 ovog člana urediti o svom trošku i dovesti isti u funkcionalno stanje, te prostor opremiti svojim mobilijarom  /stolovi, stolice, sofe, TV ekrani i slično/… Sporazumne strane su saglasne da mobilija i oprema navedena u stavu jedan ovog člana ostaju u trajnom vlasništvu KJP ZOI „84“, piše u ugovoru kojim je Sport Centar iznajmio poslovni prostor u Zetri.

Dokaz broj 2.

Dokument KJP ZOI „84“ sačinjen 24. 4. 2012. godine i zaveden pod brojem protokola broj 1220/12. Akt naslovljen kao: opomena iz osnova nenaplaćenog potraživanja potpisao je tadašnji direktor KJP Zetra Salko Hasanefendić. Na lijevoj strani piše Sport Centar d.o.o. Sarajevo, a ispod je navedeno n/r direktora Elmedina Konakovića.

Obavještavamo vas da smo uvidom u poslovne knjige Preduzeća sa stanjem na dan 24.4. 2012. Godine utvrdili da je stanje Vašeg dospjelog, a neutuženog duga, po osnovu zakupa prostora u Olimpijskom kompleksu Zetra iskazano u visini 25 648,14 KM“, napisao je Hasanefendić.

Dokaz broj  3.

Izvod iz poslovnih knjiga KJP Zetra sa datumom 1.1. 2017. godine. U stavci sumnjiva i sporna potraživanja piše da se od kupca Sport Centar d.o.o. Sarajevo potražuje ukupno 41.937 KM.

Dokaz broj 4.

 

Dokument KJP Centar Skenderija d.o.o. Sarajevo, sačinjen 1. jula 2013. godine i zaveden pod brojem protokola 4217/13. Vršilac dužnosti načelnika Komercijalnog sektora KJP Skenderija Esad Mulahasanović šalje dopis direktoru Skenderije kojim podnosi zahtjev za „pokretanje sudbenog postupka radi naplate potraživanja protiv zakupca „Sport Centar“.

Visina zahtjeva iznosi 20 551,47 KM“, piše u dokumentu KJP Centar „Skenderija“.

strong>Dokaz broj 5.

Izvod iz sudskog registra od 27. 2. 2015. godine u kojem je navedeno da je Sport Centar d.o.o. trenutno „u likvidaciji“. Kao odgovorno lice pojavljuje se samo Hadis Zubanović. Dakle, isti čovjek s kojim je premijer Konaković, prema vlastitom priznanju, osnovao Sport Centar d.o.o.. Upravo to preduzeće, prema aktualnim spisima dužno je kantonalnim preduzećima najmanje 60 hiljada maraka. Plus televizori koji su trebali biti ostavljeni u krugu Zetre.

zurnal.info

KO DF KS: Ko o čemu, premijer o poštenju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top