+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Doboj: Aktivnije učešće žena u politici

U subotu je, u prostorijama NVO „ToPeeR“ u Doboju, održano druženje u organizaciji Odbora za rodnu ravnopravnost Političke akademije Demokratske fronte i domaćina Gradskog odbora DF –a Doboj. Druženje je imalo za cilj jačanje saradnje članova/ica, simpatizera/rki DFa iz Federacije BiH i RS-a i edukaciju članstva u smislu jačanja učešća žena na svim organizacionim nivoima Demokratske fronte. Podijeljen je informativni materijal svim prisutnim a i prezentiran je projekat iskoordiniran sa OSCE –om.

Druženju su prisustvovale članice/ovi i simpatizerke/i Demokratske fronte Doboj, Tuzlanskog kantona, Zeničko – dobojskog kantona, Srednjobosanskog kantona i Sarajevskog kantona. Skupu su se obratile predsjedavajuća Vijeća za društvena prava PA DF –a Alma Kratina, koordinatorica Odbora za rodnu ravnopravnost PA Dijana Dorfer – Galijašević i Mara Đukić, članica istog Odbora. U diskusiju su se uključile i ostale članice Odbora – Amra Haračić, Zejneba Hadžiedhemović Mehmedagić, Senka Senada Kasumagić, Nadžida Berbić i zajedno sa ostalim prisutnim su dale svoj doprinos u razmjeni iskustava, mišljenja i pronalaženju načina kako da se detektovani problemi prevaziđu.

Kroz zaključke na kraju sastanka dogovorena je suradnja u predlaganju konkretnih inicijativa koje će se dalje proslijediti vijećnicima i zastupnicima kako bi se u što kraćem roku i na najefikasniji način djelovalo i na lokalnom i na nivou cijele BiH a sa ciljem postizanja društvenog razvoja, socijalne pravde, a prvenstveno osnaživanjem manje zastupljenog spola u pravcu jasnog političkog aktivizma.

Doboj: Aktivnije učešće žena u politici

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top