+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Sastanak sa NDI-em u Demokratskoj fronti

Članica Predsjedništva Demokratske fronte, Maja Gasal Vražalica sastala se danas, u Sarajevu sa Direktorom za programe sa političkim strankama Nacinalnog demokratskog instituta, Ivanom Doherty-em.

Razgovarali su o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, o problemima sa kojim se suočavaju građani i percepcijom Demokratske fronte kako bi BiH trebala izgledati. Akcenat je stavljen na ljudska prava i prisutnost etno-nacionalnih podjela sa kojim se DF ne slaže i protiv kojih se politički bori.

Maja Gasal Vražalica je izrazila zadovoljstvo Demokratske fronte velikom podrškom koju DF dobiva od Nacionalnog demokratskog instituta Bosne i Hercegovine posebno u programima za mlade političare i žene u politici. Stavljen je akcenat i na sve probleme sa kojem se žene suočavaju na BH političkoj sceni, posebno one političarke koje si prvi put u parlamentima ili skupštinama.

Razmijenili su iskustva iz Bosne i Hercegovine i regiona, te je gospodin Doherty naglasio da je NDI realan po pitanju svih dešavanja u Bosni i Hercegovini, te programe pokušava što više prilagoditi političkoj situaciji u zemlji, te pružati punu podršku onim programima za koje same političke stranke opredijele.

Demokratska fronta i Nacionalni demokratski institut će i dalje nastaviti surađivati na svim programima koji će ostavariti pozitivnu promjenu i standard života građana BiH podići na veći novi.

Sastanak sa NDI-em u Demokratskoj fronti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top