+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Nastavak saradnje Općinskih organizacija SDP-a i DF-a

Na radnom sastanku održanom 13. septembra 2017. godine, delegacije ilidžanskih organizacija SDP-a i DF-a koje su činili predsjednici opštinskih odbora te vijećnici i vijećnice ove dvije stranke u OV Ilidža, razgovarale su o nastavku njihove saradnje u Općinskom vjeću te budućim zajedničkim aktivnostima.

Istaknuto je da se njihovi stavovi u vezi sa načinom vladavine vladajuće većine na Ilidži neće mijenjati, i da će nastaviti koristiti sve demokratske metode da bi spriječili nastavak zloupotreba pozicija i netransparentnost pri donošenju odluka od javnog interesa.

Općinske organizacije DF-a i SDP-a očekuju širenje opozicionog bloka na Ilidži a delegacije su se složile da u tom bloku može biti mjesta samo za one koji glasaju jednako kao što govore, te da neće sarađivati sa strankama ili pojedincima koji glume opoziciju a koriste benefite pozicije.

Istakli su da će predstojeće glasanje u vezi sa Prijedlogom Regulacionog plana Stup Nukleus, za koji ove dvije stranke smatraju da ne zadovoljava potrebe i htijenja građana Stupa, ustvari biti pokazatelj ko je zaista na strani građana a ko to uistinu nije.

Nastavak saradnje Općinskih organizacija SDP-a i DF-a

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top